Δυσβάστακτο το κόστος των διοδίων για τους επαγγελματίες

on .

DIODIA

• Το υψηλό κόστος των διοδίων θέτει σε υπόμνημά της προς τον Υπουργό Μεταφορών (το κοινοποιεί στους βουλευτές των Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών) η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων, που εκπροσωπεί 35 κλάδους επαγγελμάτων, με αφορμή - όπως τονίζει - τα καθημερινά μηνύματα που λαμβάνει για τα τεράστια προβλήματα των επιχειρήσεων.
Και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει – αν όχι να καταργήσει – τις τιμές των διοδίων, χάριν όσων μετακινούνται καθημερινά στους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «η μετακίνηση για τουρισμό από πόλη σε πόλη είναι αρκετά μειωμένη, και αυτό συνεπάγεται με οικονομικό στραγγαλισμό, αλλά και η απαραίτητη καθημερινή μετακίνηση των συναδέλφων για μεταφορά προϊόντων και εμπορευμάτων λόγω της αυξημένης τιμής των διοδίων που δυσκολεύονται να πληρώσουν, τους αναγκάζει πολύ συχνά να αποφεύγουν τα διόδια, περνώντας από δρόμους επαρχιακούς και χωριά της περιοχής. Κι αυτό συνεπάγεται με αυξημένο τον κίνδυνο για κατοίκους περιοχών, κινδύνους ατυχημάτων κτλ.».
Και η ΟΕΒΕ προσθέτει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της: «η Κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές αλλά και οι τοπικές αρχές του τόπου μας θα πρέπει να πάρουν θέση και με την ευθύνη που ο κάθε ένας έχει από την θέση την οποία βρίσκεται, να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση των πολιτών και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όλα τα μεγάλα έργα υποδομών πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών, με ασφάλεια για όλους και χαμηλό κόστος για όλους. Είναι άδικο σε καιρούς κρίσης, κυρίως ο Έλληνας φορολογούμενος επαγγελματίας, να μην μπορεί απολαύσει πηγαίνοντας στην δουλειά του τόσο μεγάλης σημασίας έργα που πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας και να αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή λόγω οικονομικής δυσπραγίας να αναζητά επικίνδυνες λύσεις…».