Φόροι 8 δισ. ευρώ έως τον Ιανουάριο του 2019

on .

FOROI

• Ακόμη ένα καυτό καλοκαίρι περιμένει χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μαζί φυσικά με τα τρέχοντα έξοδα που διαρκώς διογκώνονται!
Ο προγραμματισμός δύσκολος και απ’ ότι φαίνεται για ακόμη ένα καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι που θα πρέπει να ξεχάσουν τις διακοπές, αφού ακόμη και να αφήσουν απλήρωτες τις οφειλές, αυτές θα τις βρουν μπροστά τους και μάλιστα προσαυξημένες.
Από τον επόμενο μήνα λοιπόν και μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι που πλησιάζει τα 4 δισ. ευρώ.
Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.
Το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.
Τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου και ο φόρος να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο. Ο φόρος των ακινήτων θα υπολογιστεί φέτος με τις νέες αντικειμενικές αξίες και σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.
Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2019. Πρόκειται για ποσό ύψους τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ.