Το τουριστικό προϊόν της Κύπρου παρουσιάστηκε στα Γιάννενα

on .

KYPRIOI TOYRISMOS 29 3 18

• Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Τετάρτη παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο Du lac από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού το τουριστικό προϊόν του νησιού της Αφροδίτης.
Τους παρισταμένους καλωσόρισε η υπεύθυνη μάρκετιγνκ και πωλήσεων του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα Ιωάννα Χατζηκωστή, η οποία στάθηκε στις προσπάθειες που κάνουν οι δυο προορισμοί να έρθουν πιο κοντά και με αφορμή τη νέα πτήση Ιωάννινα-Λάρνακα.
Η κ. Χατζηκωστή παρουσιάζοντας το τουριστικό προϊόν της Μεγαλονήσου, έκανε αναφορές στην ιστορία, στη θρησκευτική παράδοση, τα λαογραφικά στοιχεία και στην οικονομία της Κύπρου που τα τελευταία χρόνια βγήκε από το μνημόνια, δίνοντας την ευχή να ακολουθήσει και η Ελλάδα τον ίδιο δρόμο. Κάλεσε όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Κύπρο να το πράξουν, τονίζοντας ότι οι δεσμοί που συνδέουν τους δυο προορισμούς είναι πολλοί και  συναισθηματικοί.
Η κ. Χατζηκωστή χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι και πολλά σχολεία πέρα από γκρουπ διοργανώνουν εκδρομές στην Κύπρο, όπως για παράδειγμα πέρυσι το Γυμνάσιο Μπιζανίου όπου διευθυντής ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας. Στη συνέχεια ακολούθησε κουίζ με τους νικητές να κερδίζουν τη παραδοσιακή ζιβανία αλλά και κρασί.  
Η έκπληξη που φύλαγε σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν η μαγειρική επίδειξη κυπριακής κουζίνας από την pastry chef Θεοδοσία Χριστοδούλου. Στο κλείσιμο της παρουσίασης ακολούθησε μπουφές με νηστίσιμες και μη, παραδοσιακές λιχουδιές της κυπριακής κουζίνας.
Τα Ιωάννινα αγκαλιάζουν την Κύπρο ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ήταν το μήνυμα που πέρασε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας που στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ηπειρωτών και Κυπρίων και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ιωαννιτών με την Αγία Νάπα και τη Λεμεσό.   
Παρόντες στην πολύ όμορφη εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Ζαγορίου Σπ. Σπύρου και Κόνιτσας Α. Παπασπύρου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ι. Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων, εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού, άνθρωποι της εκπαίδευσης και φυσικά Κύπριοι που ζουν μόνιμα στην Ήπειρο.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ