Ανάγκη πρόσβασης των ΜμΕ Ηπείρου σε χαμηλότοκη χρηματοδότηση

on .

EYRO KOMPIOYTERAKI STYLO

• Την ανάγκη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης την οποία τόνισαν και τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κατά την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή τους στα Γιάννενα, μεταφέρει ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας σε αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι οι μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου αντιμετωπίζουν πράγματι, σημαντικές δυσκολίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια. 

Επίσης υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, αλλά και των υπόλοιπων Περιφερειών, χωρίς τα δάνεια των τραπεζών και με την περιορισμένη πρόσβαση στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αδυνατούν να στραφούν στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον υγιή ανταγωνισμό, καθώς πλέον τίθεται, κατ’ αρχάς, θέμα επιβίωσης των δραστηριοτήτων τους. 

Παράλληλα, τονίζει ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία της Ηπείρου χρειάζονται στήριξη, ώστε οι ρυθμοί ανάπτυξης, που παραμένουν αρκετά χαμηλοί, να καταγράψουν άνοδο.