ΙΚΕΑ και ΔΕΗ προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

on .

Unknown

• Η ΔΕΗ και η ΙΚΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν στην πράξη πρωτοποριακές δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών για την εξοικονόμηση ενέργειας, την κατανάλωση βιώσιμης ενέργειας, τη δυνατότητα αυτοπαραγωγής και γενικά για τη βιώσιμη ζωή στο σπίτι.
H IKEA αναγνωρίζοντας πως η μη βιώσιμη κατανάλωση και η κλιματική αλλαγή παραμένουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να διευκολύνει τον καταναλωτή να έχει μια πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και κατανάλωσης βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και να ενημερωθούν ακόμη για προσιτές λύσεις για το σπίτι για βιώσιμα προϊόντα και συνήθειες από εξειδικευμένους υπαλλήλους ΙΚΕΑ.
Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην έκθεση των καταστημάτων ΙΚΕΑ, θα τοποθετηθούν αισθητήρες σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που θα καταγράφουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο και μέσω ειδικής εφαρμογής, να βλέπει πώς θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος, διαστάσεων και ισχύος που καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια μιας μέσης οικίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί στους επισκέπτες η έννοια του αυτοπαραγωγού.
Μέσω της καταχώρισης απλών στοιχείων, όπως ο ταχυδρομικός κώδικας και τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού του, ο επισκέπτης θα μπορεί, μεταξύ άλλων να ενημερώνεται:
α) για την κατανάλωσή του σε σχέση με την μέση κατανάλωση παρόμοιων κατοικιών στην περιοχή του,
β) για το αποτύπωμα σε CO2 της ενέργειας που καταναλώνει το νοικοκυριό του και τις δυνατότητες που του δίνει το μοναδικό ολοκληρωμένο ψηφιακό και πράσινο προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ myHome Online με GreenPass,
γ) το πιο σύγχρονο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό σύστημα θέρμανσης, την αντλία θερμότητας.