Να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία

on .

euro xorafia

• Tην άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, για να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία ζητάει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «η πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, άφησε μεγάλες ζημιές στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της πανδημίας, όπως οι πολύ αυξημένες τιμές πρώτων υλών, προβλήματα που καθιστούν ασύμφορη σε πολλές περιπτώσεις τη συνέχιση της παραγωγής, έρχονται αντιμέτωποι και με καιρικά φαινόμενα, που λόγω της κλιματικής κρίσης θα είναι ολοένα και πιο ακραία.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις λόγω covid, όταν σε άλλες περιφέρειες έχει ήδη δοθεί η σχετική ενίσχυση». Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκας, η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή και αποζημίωση, ώστε ο πρωτογενής τομέας να μην κληθεί να έρθει αντιμέτωπος και με γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.