Τράπεζα Πειραιώς: Παρέχει ρευστότητα στον αγροτικό κόσμο μέσω της Κάρτας Αγρότη

on .

PIRAEUS

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για να στηρίζει τον αγροτικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψε πρώτη το νέο μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προσφορά της Κάρτας του Αγρότη και στη νέα προγραμματική περίοδο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Στο πλαίσιο αυτό, από την 7η Απριλίου, που διατέθηκε προς χρήση η Κάρτα του Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς σε υφιστάμενους κατόχους, μέχρι σήμερα χιλιάδες αγρότες έχουν ενεργοποιήσει την Κάρτα τους αποκτώντας πρόσβαση σε ρευστότητα για την κάλυψη των παραγωγικών τους αναγκών με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

Ειδικότερα για όσους έκαναν χρήση της Κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το προηγούμενο έτος, η Τράπεζα, κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες λόγω έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου, έχει δώσει τη δυνατότητα υπολογισμού του ορίου της Κάρτας ως ποσοστό επί της Βασικής Ενίσχυσης του 2022. Έτσι, με την ενεργοποίηση της Κάρτας, ο παραγωγός έχει τη δυνατότητα χρήσης της στα καταστήματα που διαθέτουν POS για αγορά εφοδίων και καυσίμων, καθώς και για κάλυψη λοιπών λειτουργικών αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα, ο παραγωγός μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια από τα γεωπονικά καταστήματα και πληρώνοντας με την κάρτα, να επιτύχει τιμές μετρητοίς, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του γεωργικού του εξοπλισμού, να πληρώσει το αγροτικό ρεύμα, να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και να αγοράσει εργόσημα για το απασχολούμενο από αυτόν εργατικό δυναμικό.

Επιπλέον, έχοντας υπόψη ότι, στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ που ήδη ισχύει από 1.1.2023, τα ποσά ενισχύσεων που συνδέονται με το «πρασίνισμα» αντικαθίστανται με άλλες κατηγορίες ενισχύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα χορήγησης και τυχόν συμπληρωματικού ορίου κατόπιν σχετικής αίτησης του αγρότη, όταν αυτός ολοκληρώσει την οριστική δήλωσή του για το ΟΣΔΕ 2023.

Για όσους αγρότες δεν έκαναν χρήση της Κάρτας Αγρότη το 2022, η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται και νέα αιτήματα για Κάρτα του Αγρότη με την προσκόμιση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2023 και μόλις είναι δυνατή η ολοκλήρωση της υποβολής της.