60 χρόνια γιορτάζει φέτος η «Δωδώνη»!

on .

DODONH ERGOSTASIO PINAKIDA

Xρονιά - ορόσημο είναι αυτή που διανύουμε για τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», η οποία γιορτάζει φέτος τα 60 της χρόνια. Η εταιρία ιδρύθηκε το μακρινό 1963, αλλάζοντας άρδην με τη λειτουργία της τον «χάρτη» της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και δίνοντας νέες προοπτικές στον καίριο για την τοπική οικονομία κλάδο. 

Εκτός από τις καλές στιγμές, υπήρξαν φυσικά και «τρικυμίες» στην πορεία της «Δωδώνη», ειδικά τα χρόνια πριν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, η οποία πάντως έγινε η αφετηρία για μία επανεκκίνηση που έβαλε ξανά τη γαλακτοβιομηχανία σε τροχιά ανάπτυξης οδηγώντας την προς ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

Ηγέτιδα εταιρία

«Η αφοσίωση όλων μας στη βιωσιμότητα και τις υπεύθυνες πρακτικές παραγωγής έχει αναγνωριστεί, καθιστώντας τη ‘Δωδώνη’ ηγέτιδα εταιρία στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία», τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ηπειρώτικη επιχείρηση και προσθέτει: «Σήμερα παράγουμε περισσότερους από 100 ξεχωριστούς κωδικούς γαλακτοκομικών, τυροκομικών, φυτικών προϊόντων αλλά και αλμυρών σνακ, εξάγοντας σε περισσότερες από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, όντας το 50% των εξαγωγών τροφίμων της περιφέρειας Ηπείρου ένα σημαντικό επίτευγμα για την εθνική μας οικονομία». 

Παράλληλα, επισημαίνει: «Με το ανθρώπινο δυναμικό μας να ξεπερνάει τα 600 άτομα, τους χιλιάδες συνεργαζόμενους Έλληνες παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και ανά την επικράτεια  και με  ετήσια επεξεργασία άνω των 78.000 τόνων γάλακτος, η ‘Δωδώνη’ μας, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και να στηρίζει έμπρακτα και συνεχόμενα την ελληνική αγροτική πρωτογενή παραγωγή». 

Η εταιρία δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις ενέργειες εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, υπενθυμίζοντας πως μέχρι και σήμερα έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερες από 15 εκατ. μερίδες προϊόντων σε συνανθρώπους μας που τις είχαν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φορείς αυτών, όπως Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία και λοιπούς Θεσμικούς Ανθρωπιστικούς Φορείς με ειδική εστίαση, μέριμνα και ευαισθησία στο μέλλον του τόπου μας.  Επιπλέον, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί ετησίως αναδεικνύει τον πολιτισμό και στηρίζει την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία και την κοινωνία.

«Χάρη στη σκληρή δουλειά…»

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας τονίζει πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε στον ευλογημένο τόπο της Ηπείρου αυτό το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας». Όπως αναφέρει με έμφαση, «η επιτυχία μας αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια, της δέσμευσής μας στην ανώτερη ποιότητα και της εστίασής μας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που έχουμε χτίσει ένα ισχυρό brand που εμπιστεύονται οι καταναλωτές και που έχουμε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας». 

Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτάκης προσθέτει: «Καθώς ατενίζουμε το μέλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις όλων των καταναλωτών. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις λειτουργίες μας συνολικά για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τη θέση μας ως ηγέτης στον κλάδο. Είμαστε ακόμη στην αρχή».