Τα Γιάννενα προωθεί ως τουριστική επιλογή η «APOLLO»

on .

APOLLO IOANNINA

Από τις 19 Μαΐου ξεκινάνε τα τουριστικά πακέτα της ταξιδιωτικής εταιρείας Apollo προς τα Γιάννενα. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, θα υπάρχουν πτήσεις από Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με άφιξη κάθε Παρασκευή. Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιείται πτήση από το Όσλο της Νορβηγίας (με έναρξη το Σάββατο 20 Μαΐου) και κάθε Δευτέρα (έναρξη 22 Μαΐου) από την Κοπεγχάγη και το Billund της Δανίας. 

 Ιδιαίτερα θετικό κρίνεται από τους ξενοδόχους και το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της «Apollo» προστέθηκε ενότητα με πληροφορίες για τον προορισμό «Ιωάννινα», με τα αξιοθέατά τους, αλλά και τις ιδανικές δραστηριότητες. Γίνεται αναφορά και στην εγγύτητα άλλων περιοχών, αλλά και με τα παράλια της Ηπείρου.   Πέρα από την παρουσίαση του προορισμού, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να οργανώσουν το ταξίδι τους κλείνοντας πτήση και διαμονή ή να κάνουν συνδυαστικά πακέτα. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως η παρουσίαση των Ιωαννίνων ως προτεινόμενος προορισμός αποτελεί σημαντικό βήμα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. «Η προώθηση αυτή των Ιωαννίνων αποτελεί σημαντική ευκαιρία, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο, ώστε μαζί με τις πτήσεις charter, που εκτελούνται για λογαριασμό της ίδιας εταιρείας, να αυξήσουμε τις επισκέψεις τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Σημειώνεται πως ο τουριστικός κολοσσός Apollo ξεκίνησε από το 2017 να προωθεί τα Ιωάννινα ως τουριστικό προορισμό, όταν ξεκίνησαν να εκτελούνται και οι πτήσεις charter για λογαριασμό του συνδέοντας το Διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων με σκανδιναβικές χώρες, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια παρουσίασε τα Ζαγοροχώρια και ορισμένα ξενοδοχεία τους ως προτεινόμενο προορισμό.