Περιφέρεια - Δήμοι της Ηπείρου τιμήθηκαν για έργα και δράσεις

on .

CITY AWARDS 17 1 23

• Ήταν και η Ήπειρος παρούσα στον θεσμό των «Best City Awards 2023», στόχος του οποίου είναι η επιβράβευση νέων έργων και καλών πρακτικών που υλοποιήθηκαν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην τελετή απονομής των διακρίσεων που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη της Αθήνας «χρυσό» βραβείο κέρδισαν οι δύο προτάσεις που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ παράλληλα για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους διακρίθηκαν και αρκετοί τοπικοί Δήμοι. 

Όσον αφορά στην Περιφέρεια, στην κατηγορία «Έργα Οδοποιίας» βραβεύτηκε η υπό κατασκευή οδός Στ. Νιάρχου ως ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει την πόλη των Ιωαννίνων. Παράλληλα, στην κατηγορία Βιώσιμη Αστική Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην Περιφέρεια για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου που προωθεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και παρέλαβε τα δύο βραβεία ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας,  αλλά και τους τεχνικούς συμβούλους που εμπλέκονται στις διαδικασίες των δύο έργων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στην εκδήλωση δεν είδα τέτοια έργα σε καμία Περιφέρεια ή Δήμο της Ελλάδος. Κατάλαβα ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με τις δουλειές και τις πρωτοβουλίες της, θα μπορούσε να πάρει βραβεία σε πολλές κατηγορίες. Όμως δύο έργα προτείναμε, δύο βραβεία πήραμε».  

Και σε τοπικούς Δήμους…

Πλην της Περιφέρειας, στον ίδιο θεσμό βραβεία παρέλαβαν για έργα ή πρωτοβουλίες τους  και οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Κόνιτσας καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου.

Για παράδειγμα, ο Δήμος Κόνιτσας έλαβε το ασημένιο βραβείο στα έργα οδοποιΐας για την κατασκευή των παραδοσιακών καλντεριμιών και πλακοστρώσεων στις Κοινότητες του Δήμου κατά την τελευταία διετία, ενώ αντίστοιχο βραβείο απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για την ανάπτυξη και προώθηση των Ιαματικών Πηγών, συμπεριλαμβανομένων και των πηγών του Δήμου Κόνιτσας. Εξάλλου, χρυσό βραβείο απονεμήθηκε και στη Βιβλιοθήκη Κόνιτσας για το πρόγραμμα εικονικών περιηγήσεων μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων που υλοποιήθηκε πρόσφατα. 

Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο οποίος συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές, την κριτική επιτροπή, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους ειδικούς συνεργάτες του για το έργο τους, ενώ εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στη διευθύντρια και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, καθώς και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για τη σπουδαία διάκριση και το έργο τους.