Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των χειμερινών εκπτώσεων

on .

AGORA EKPTOSEIS XEIMONAS

• Σήμερα, Δευτέρα ξεκινούν επίσημα οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ήδη, μάλιστα, από το Σαββατοκύριακο αρκετά καταστήματα και στα Γιάννενα ξεκίνησαν με προσφορές στα είδη τους, ενώ αναμένεται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις γενναία, κυμαινόμενα από 30 έως και 70%. 

Όπως σημειώνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα, μειωμένη τιμή των προϊόντων. 

Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη χαμηλότερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για τριάντα ημέρες πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας, μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Σημειώνεται πως αν οι εκπτώσεις, προσφορές ή οποιαδήποτε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό της έκπτωσης ή ως προς τις τιμές ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση ή σε προσφορά προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται εις βάρος του εμπόρου πρόστιμο έως το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο από 20.000 ευρώ.