Και στην Ήπειρο συνεταιρισμοί του κλάδου της Κοινωνικής Οικονομίας

on .

KOINONIKH OIKONOMIA SYNENTEYKSH TYPOY

• Δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την Κοινωνική Οικονομία, ένα νέο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας έχει ξεκινήσει η Ένωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Κοινό ΚΑΛΟ» Ηπείρου, η οποία ιδρύθηκε πριν από ένα εξάμηνο περίπου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνει σήμερα, Σάββατο από το μεσημέρι ημερίδα στο Σουφαρί Σεράι σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηλέκτρα energy» και την ενεργειακή κοινότητα «Κοινέργεια». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 13.30 και θα λάβουν χώρα σεμινάριο και ξενάγηση στον χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, ενώ στις 16.30 θα ακολουθήσει δημόσια εκδήλωση. 

Συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «Κοινό ΚΑΛΟ» Ηπείρου Σωτήρης Τσουκαρέλης αναφέρθηκε γενικά στην Κοινωνική Οικονομία και τους σκοπούς της Ένωσης.

Όπως είπε, την απαρτίζουν σήμερα 13 ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) και φορείς απ’ όλη την Ήπειρο και έχει σκοπό την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, η οποία είναι ένα νέο μοντέλο δραστηριότητας που έχει μεν οικονομικό αντικείμενο, όμως ο χαρακτήρας της είναι κατά βάση κοινωνικός, καθώς το κέρδος που παράγεται από τη δραστηριότητα των φορέων της επενδύεται σε σκοπούς των ΚΟΙΝΣΕΠ και διατίθεται για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Όπως σημείωσε ο κ. Τσουκαρέλης, στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να δοθεί το έναυσμα σε όσους επιθυμούν να ιδρύσουν νέους φορείς στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος, εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηλέκτρα energy», αναφέρθηκε στη δράση της, η οποία έχει να κάνει με την υποστήριξη Δήμων, επιχειρήσεων και ιδιωτών στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, οι οποίες δεν λειτουργούν με εμπορικούς όρους, αλλά έχουν στόχο να μειώσουν το κόστος της ενέργειας για τα μέλη τους που στις μέρες μας έχει εκτιναχθεί. Όπως τόνισε, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος λειτουργίας του μοντέλου της Κοινωνικής Οικονομίας και κάλεσε τους Γιαννιώτες να παραβρεθούν. 

KΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ