Το Αεροδρόμιο χρειάζεται εταιρίες χαμηλού κόστους!

on .

AERODROMIO IOANNINON NEO

• Σε κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων θα μπορούσε να οδηγήσει η συνεργασία του με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως εξάλλου συνέβη και σε όσους αερολιμένες υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη πρακτική. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδο για την περιοχή μας και να ενισχυθεί περαιτέρω η τοπική αγορά. 

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, η οποία επανέρχεται στο θέμα του Αεροδρομίου λαμβάνοντας αφορμή από την πρόσφατη «απώλεια» της εταιρίας «Ryanair», η οποία ήθελε να το εντάξει στο χειμερινό πτητικό της πρόγραμμα, όμως δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που είχε θέσει. 

Η Ένωση επικαλείται στοιχεία έρευνας που διεξήγαγε πριν μερικούς μήνες ο ειδικός της σύμβουλος Ευθύμιος Σέρμπης, με βάση τα οποία η κίνηση σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μετά τη συνεργασία τους με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αυξήθηκε από 150 έως 1.000%.

Μπορούμε κι εδώ…

«Είναι εμφανές πως αντίστοιχης αύξησης θα μπορούσε να τύχει και το διεθνές Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία σε όλο τον νομό», επισημαίνουν οι ξενοδόχοι υπενθυμίζοντας πως ήδη δύο εταιρίες έχουν ενδιαφερθεί για το διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. «Η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εποχικότητας του τουριστικού μας προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ θα κινήσει την τοπική αγορά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που δεν θα έπρεπε να αφήσει αδιάφορους τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματικούς φορείς του νομού», σημειώνουν με έμφαση στην ανακοίνωσή τους. 

Η Ένωση Ξενοδόχων δεν παραλείπει να επισημάνει πως οι εταιρείες χαμηλού κόστους διαθέτουν καινούργιους στόλους με ασφαλή αεροπλάνα, σημειώνουν ελάχιστες καθυστερήσεις και ταυτόχρονα, λόγω του ανταγωνισμού, αναγκάζουν και τις υπόλοιπες εταιρείες να κατεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων. 

Αίτημα των αποδήμων

Παράλληλα, επικαλείται το μεγάλο ενδιαφέρον των Ηπειρωτών μεταναστών του εξωτερικού για απευθείας πτήσεις προς τα Γιάννενα. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, μετά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του Εξωτερικού, επιστολή προς την ΕΞΝΙ έστειλε και η Ελληνική Ένωση του Γκενκ του Βελγίου, ζητώντας στήριξη στο αίτημά της για απευθείας πτήση προς το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από κάποιο αεροδρόμιο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και το Βέλγιο. 

«Ως Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων πιστεύουμε ότι στη μετά-covid εποχή οφείλουμε να προσανατολιστούμε σε νέες ενέργειες, που θα δρομολογήσουν θετικές εξελίξεις στην προώθηση του προορισμού, και είμαστε πρόθυμοι να στηρίζουμε με κάθε μας μέσο μια τέτοια επένδυση», καταλήγει η ανακοίνωση.