Τους έδωσε… 24.000 ευρώ για να πάρει επιδότηση ρεύματος!

on .

APATH KINHTO

Κυριολεκτικά ευφάνταστες μεθόδους που ταιριάζουν σε κινηματογραφικές ταινίες βρίσκουν ορισμένοι επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους ή αφελείς πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα. Συχνά μάλιστα εκμεταλλεύονται ζητήματα της επικαιρότητας για τα οποία η κοινή γνώμη δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία!

Αυτό ακριβώς έκανε πριν λίγο καιρό ένα ζευγάρι απατεώνων στην Άρτα, οι οποίοι «πάτησαν» στην επιδότηση του ηλεκτρικού. Τηλεφώνησαν λοιπόν σε μία γυναίκα και προσποιούμενοι ότι είναι από λογιστικό γραφείο, της ανέφεραν πως δικαιούται επιδότηση λόγω του αυξημένου κόστους του ρεύματος. Την καθοδήγησαν λοιπόν κατάλληλα, με αποτέλεσμα εκείνη να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 24.000 ευρώ (!) σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών. 

Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Άρτας, ταυτοποίησε το ζευγάρι και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Τον λόγο πλέον έχει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Άρτας, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η δικογραφία.

Παράνομοι «επισκέπτες»

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπούς, ο οποίος συνελήφθη στην Εγνατία Οδό να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράτυπους Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την ανάκριση, ο δράστης είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Ηγουμενίτσας, στην οποία είχαν φτάσει περνώντας παράνομα τα ελληνοαλβανικά σύνορα με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ηλεία έναντι κομίστρου 160 ευρώ. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης! Οδηγός και αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Χρωστούσε ποινή

Καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα από άνδρες της Ασφάλειας. Την απόφαση είχε εκδώσει το Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων και αφορούσε σε παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.