Μέχρι και 64% εξοικονόμηση για τους οδηγούς αγροτικών στα Ιωάννινα

on .

ARTICLE

Ένας οδηγός αγροτικού με άδεια Φ.Ι.Χ μπορεί να εξοικονομήσει έως 64% σε ένα συμβόλαιο με ετήσια διάρκεια και έως 58% σε ένα συμβόλαιο με εξάμηνη διάρκεια αρκεί να συγκρίνει πρώτα την ασφαλιστική αγορά.
Ασφάλεια Αγροτικού στην Ελλάδα
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα οι αγροτικές περιοχές καταλαμβάνουν το 82,2% του ελληνικού εδάφους. Η αγροτική δραστηριότητα στην χώρα μας αναπτύσσεται διαρκώς με αντίστοιχα μεγάλο αριθμό ελαφρών επαγγελματικών και αγροτικών οχημάτων που αγγίζουν τα 1,2 εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός και ο Υφυπουργός Γεώργιος Στύλιος ανακοίνωσαν, ότι υπεγράφη πρόσκληση προς τους Δήμους για την αγροτική οδοποιία. Στόχος μέσα από την αγροτική οδοποιία είναι να εξασφαλιστεί ένας ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης των γεωργών και των κτηνοτρόφων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η ασφάλεια αγροτικού οχήματος είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική νομοθεσία και οι ανασφάλιστοι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται πλέον με ηλεκτρονικούς ελέγχους. Την οικονομικότερη λύση για τους οδηγούς αποτελεί η βασική ασφάλιση ωστόσο, ο μέσος όρος ηλικίας των αγροτικών οχημάτων ο οποίος πλησιάζει τα 19 χρόνια, καθιστά σημαντική μια πιο πλήρη ασφάλιση με πρόσθετες καλύψεις (οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία, προσωπικό ατύχημα) που μπορεί να βρει ένας οδηγός στα Ιωάννινα με μόλις 10,63€/μήνα.
Τα πακέτα ασφάλισης που συμφέρουν
Τα πιο συνηθισμένα πακέτα ασφάλισης που επιλέγουν οι Έλληνες επαγγελματίες για αγροτικό είναι η βασική ασφάλεια και το πακέτο πυρός/κλοπής.
Με τιμές από 6.78€/μήνα μπορεί ένας οδηγός να ασφαλίσει ένα αγροτικό όχημα στα Ιωάννινα με βασικό πακέτο ασφάλισης. Στην τιμή αυτή θα έχει την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Με λίγα επιπλέον ευρώ το μήνα, συγκεκριμένα με λιγότερα από 9,45€/μήνα, μπορεί να έχει πέρα από τη βασική, ένα πακέτο πυρός κλοπής, το οποίο θα καλύπτει τα πάντα εκτός από τις ίδιες ζημιές.
Παράμετροι που επηρεάζουν τις τιμές των ασφαλίστρων
Η τιμή του ασφαλίστρου επηρεάζεται από μια πληθώρα παραγόντων. Παράμετροι τιμολόγησης όπως η ηλικία του οδηγού, ο ταχυδρομικός κώδικας, η αξία του οχήματος και η διάρκεια ασφάλισης επηρεάζουν σημαντικά την τιμή των ασφαλίστρων. Μια ακόμα σημαντική παράμετρος που μπορεί να κάνει ένα ασφάλιστρο πιο ακριβό είναι το πόσες φορές έχει εμπλακεί ο οδηγός του οχήματος σε τρακάρισμα.
Το ιστορικό ζημιών όπως ονομάζεται, επηρεάζει την τιμή των ασφαλίστρων. Αυτό σημαίνει πως ένας οδηγός με καθαρό ιστορικό ζημιών είναι βέβαιο πως θα βρει καλύτερες τιμές για την ασφάλεια του, σε σχέση με κάποιον απρόσεκτο που εμπλέκεται συχνά σε ατυχήματα. Η διαφορά στις τιμές για το ίδιο όχημα μπορεί να φτάσει έως και 20% ανάμεσα σε έναν οδηγό με καθαρό ιστορικό ζημιών και έναν που έχει εμπλακεί σε ατυχήματα.
Η σημασία της σύγκρισης
Η σύγκριση τιμών και καλυψεων από πολλές ασφαλιστικές εταιρείες επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα ένας οδηγός αγροτικού στην Κρυόβρυση θα πληρώσει από 81€ τον χρόνο έως 139€ ετησίως. Η διαφορά των 58€ είναι αισθητή και κάνει τη σύγκριση τιμών πριν την αγορά ασφάλειας, ακόμα πιο απαραίτητη.
Παράλληλα αν ο καταναλωτής επιλέξει ετήσια ασφάλεια αγροτικού αντί για 4 τρίμηνες μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό χρημάτων κερδίζοντας έως και 101€ το χρόνο, ενώ μάλιστα αν επιλέξει μια ασφάλεια ετήσιας διάρκειας αντί για 2 εξάμηνες εξοικονομεί έως 71,67€ ετησίως. Η ασφαλιστική αγορά και οι τιμές αλλάζουν συνέχεια κάνοντας την σύγκριση απαραίτητη για κάθε οδηγό.
Η σύγκριση είναι εξοικονόμηση
Επιπλέον υπάρχουν περίοδοι που μπορεί ένας οδηγός να βρει ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις και έτσι να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο. Ο υπολογισμός των ασφαλίστρων δεν είναι ίδιος από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η κάθε μια ανάλογα με το πόσο σημαντικούς αξιολογεί τους ενδεχόμενους κινδύνους διαμορφώνει την τιμή του ασφαλιστικού συμβολαίου που θα βρει ο οδηγός στην αγοράς.
Οι τιμολογήσεις συνεπώς μπορεί να αλλάξουν με αποτέλεσμα η σύγκριση να αποτελεί την μοναδική λύση για τους καταναλωτές ώστε να βρουν το πακέτο και τις καλύψεις που τους ταιριάζουν στην χαμηλότερη τιμή. Όταν ένας οδηγός συγκρίνει πριν αγοράσει, βρίσκει αυτό που πραγματικά τον συμφέρει. Πλέον η ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται διαρκώς και το να βρει κανείς ασφάλειες αυτοκινήτου, ασφάλεια αγροτικού, ασφάλεια φορτηγού και ασφάλεια επαγγελματικού οχήματος, γίνεται ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα μέσω της online ασφάλισης.