Στο επίκεντρο του ΣΕΒ η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο

on .

SEV HPEIROS PERIFEREIA

• Με την δυναμική επιχειρηματική κοινότητα της Ηπείρου, όπως και με τις περιφερειακές, πανεπιστημιακές αρχές και τους επιχειρηματικούς φορείς, συναντήθηκε η Διοίκηση και στελέχη του ΣΕΒ στα Γιάννενα κατά την διήμερη παραμονή της στην περιοχή μας.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της επίσκεψης στην Ήπειρο ήταν η έμπρακτη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μπροστά στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, όπως και ο προσδιορισμός στοχευμένων παρεμβάσεων για την ολοκληρωμένη εκπροσώπηση της επιχειρηματικότητας και μεταποίησης της Ηπείρου στην κεντρική διοίκηση.
Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, και τον Πρόεδρο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκο Χήτο, επισκέφθηκε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής και επιχειρήσεις – μέλη του στην Ήπειρο.
Μεταξύ άλλων, έγιναν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέκο Καχριμάνη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτριο Δημητρίου, τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνο Ζωνίδη, και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. Μηνά Πασχόπουλο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και φορείς της Ηπείρου από όλους τους κλάδους, με αντικείμενο τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, και τους τρόπους που ο ΣΕΒ μπορεί να συνδράμει τις προσπάθειές τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, παρεμβαίνοντας μέσω διαδικτύου, έκανε μια συνολική ενημέρωση για τα πεδίο δραστηριοτήτων του Οργανισμού και την προστιθεμένη αξία που προσδίδει στα μέλη του και στο σύνολο της επιχειρηματικότητας, ενώ ο Αναπλ. Γενικός Διευθυντής, Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για την πρακτική υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η επίσκεψή μας στην Ήπειρο είχε στόχο να ανοίξουμε το διάλογο με επιχειρήσεις και φορείς, την Περιφερειακή Αρχή και τις Πρυτανικές Αρχές, ώστε να βρούμε κοινούς τρόπους για να βοηθήσουμε στην επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής, με ωφελούμενους και τους νέους μας…».
Ο Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κ. Νίκος Χήτος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΣΕΒ να ανοίξει διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας της Ηπείρου επισημαίνοντας ότι «η επιχειρηματικότητα στην Περιφέρειά μας κινείται με δυναμισμό και προοπτική, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, και πιστεύουμε ότι μέσα από μια παραγωγική συνεργασία με τον ΣΕΒ η αναπτυξιακή δυναμική της Ηπείρου θα συμβάλλει στην εθνική ανάκαμψη».