Mε ψεύτικα SMS «άδειασαν» τραπεζικούς λογαριασμούς!

on .

APATH DIADIKTYO

Δύο περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο. Η μεθοδολογία ήταν ίδια, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ή ο δράστης ήταν ο ίδιος.
Συγκεκριμένα έστειλαν SMS σε δύο ανυποψίαστους πολίτες, ότι ο τραπεζικός τους λογαριασμός που διαθέτουν στην Τράπεζα έχει ανασταλεί.
Το γραπτό μήνυμα συνοδεύονταν και από υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, μέσω του οποίου γινόταν ανακατεύθυνση σε ψεύτικη ιστοσελίδα η οποία μιμούνταν σε πολύ μεγάλο βαθμό την επίσημη της τράπεζας. Στη συνέχεια ζητούντανη εισαγωγή των προσωπικών κωδικών για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας. Τα θύματα ακολουθούσαν τις οδηγίες και οι απατεώνες με τους κωδικούς που υπέκλεψαν προχώρησαν στη μεταφορά χρημάτων από τους λογαριασμούς τους, συνολικού ύψους 4.400 ευρώ.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με ανακοίνωσή της συστήνει στους πολίτες να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms και να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους στοιχεία όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μέσω links. Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».
Επιπλέον, πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr