Εξετάζεται διετής παράταση στις μισθώσεις ακινήτων του Δημοσίου

on .

ENOIKIAZETAI ROLA 2

• Διετή παράταση στη διάρκεια των μισθώσεων ακινήτων του Δημοσίου, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη ένα χρόνο, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με κύριο θέμα την επίλυση ζητημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
Όπως είπε η σχετική τροπολογία θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στην οποία θα υπάρξει πρόβλεψη και για τις καντίνες.
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την πρόθεση να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος γύρω από το ζήτημα των δημοτικών τελών.
«Η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, στηρίζει την Οικονομία. Βάζουμε πλάτη, πάντα, όπου και όποτε χρειάζεται. Στηρίξαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με 187,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο έκτακτων χρηματοδοτήσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας και προανήγγειλε νέα έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 50 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους, εντός του Μαρτίου.
Σχετικά με το ζήτημα της καταβολής δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για ομοιόμορφη εφαρμογή από όλους τους Δήμους».