Διεθνής διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς

on .

trapeza peiraios

• Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στο μητρώο «Ethibel EXCELLENCE Investment Register» ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς από όλους τους κλάδους σε θέματα εταιρικής αειφορίας λαμβάνοντας και τη διάκριση “ΕΤΗΙΒΕL PIONEER”.
Το μητρώο αυτό συμπεριλαμβάνει εταιρίες και χώρες, που έχουν αξιολογηθεί με κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και εταιρικής Διακυβέρνησης) και έχει δημιουργηθεί από τον ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Forum Ethibel με έδρα στο Βέλγιο. Ο Οργανισμός αυτός έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να προωθεί κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις με όραμα μια κοινωνία με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που εντάχθηκε το 2020 στο μητρώο του Οργανισμού, με επιδόσεις που ξεπερνούν το μέσο όρο στον τραπεζικό κλάδο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διεθνής αυτή διάκριση αναδεικνύει τη στρατηγική της δέσμευση και τις δράσεις που υλοποιεί ακολουθώντας τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.