Μέχρι 15 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το επίδομα 400 ευρώ στους επιστήμονες

on .

LEFTA

• Διευκρινίσεις για το επίδομα των 400 ευρώ που θα λάβουν οι επιστήμονες έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, λέγοντας πως άνοιξε ήδη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.
Σύμφωνα με τον διοικητή που μίλησε στο ΜΕGA, το επίδομα αφορά: Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, λογιστές, οικονομολόγους, δικαστικούς επιμελητές, ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους και γεωτεχνικούς.
«Αυτές οι κατηγορίες θα μπορούν να μπουν και να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Φεβρουαρίου. Πάντως, ο κ. Πρωτοψάλτης, ανέφερε ότι στην εν λόγω διαδικασία υπάρχουν κριτήρια.
Για όσους ελεύθερους επαγγελματίες έκαναν έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου εσόδων της τάξης του 20% για το 2020, για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος. Το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.
Για τους νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη μετά τον Ιανουάριο του 2017, ισχύ έχει μόνο το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη τα χρήματα στους δικαιούχους θα καταβληθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.