Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού

on .

ODOFOTISMOS

• Την ικανοποίησή της για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού από την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες το πρωί, εκφράζει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε εντός της νέας χρονιάς να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών με αξιοποίηση του μηχανισμού ELENA και ιδιωτικών κεφαλαίων.
Τα τεύχη δημοπράτησης κοινοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής, παραμονή Χριστουγέννων, έχει προχωρήσει στην έγκρισή τους.
Την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής όμως δεν συμμερίζεται η Αντιπολίτευση, με τις παρατάξεις του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα και της Τ. Καλογιάννη να εκφράζουν τις εντάσεις τους, απέχοντας από την χθεσινή συνεδρίαση.
Η παράταξη Μπέγκα
Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θ. Μπέγκα με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μια Δημοτική Αρχή σε ρόλο μαριονέτας, που τρέχει ασθμαίνοντας να εγκρίνει αποφάσεις για έργα που αφορούν το Δήμο αλλά λαμβάνονται από άλλη Αρχή», ενώ την κατηγορεί ότι έχει απαξιώσει εντελώς τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «συγκάλεσε επί της ουσίας μια έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία για ένα κατεξοχήν τεχνικό ζήτημα δεν ζήτησε καν τη γνώμη των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ απαιτούσε από τα μέλη της να μελετήσουν σε ασφυκτικούς χρόνους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων τους όρους για ένα διαγωνισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ».
Και αναρωτιέται: «Πού πήγαν άραγε οι δεσμεύσεις για πλήρη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για κάθε βήμα ενός τόσο μεγάλου έργου;».
Και καταλήγοντας σημειώνει «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να αντικαταστήσει την παραγωγή πολιτικής με την επικοινωνία, με αρνητικά δυστυχώς αποτελέσματα για τον τόπο».
Η Τ. Καλογιάννη
Από την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής του Δήμου απείχε η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τ. Καλογιάννη και σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι:
«1. Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν γνωρίζει οτιδήποτε ακριβές και βέβαιο για το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.
2. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, και εν γένει ο Δήμος, μετατρέπεται σε χειριστή σφραγίδας και για το έργο αυτό.
3. Ο Δήμος δεν προσδιόρισε για το έργο αυτό ούτε το σκοπό, ούτε την επιδίωξη, ούτε τον οικονομικό στόχο, με ακρίβεια.
4. Ο Δήμος δηλώνει ανεπάρκεια πολιτικής ισχύος, γνώσης, σχεδίου, επιχειρησιακής δυναμικότητας και ανάλογης προς το έργο αλλά και το μέγεθος του Δήμου, τεχνική εμβέλεια.
Η παράταξή μας απείχε της διαδικασίας».