Επιπλέον 70 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των αγροτών

on .

AGROTHS XRHMATA

• Ολοκληρώθηκε η πληρωμή εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης για το τρέχον έτος, με την πίστωση 70 επιπλέον εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες μιλώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης.
Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός, σειρά πλέον παίρνουν:
-Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της δεύτερης πληρωμής με το ποσό των 7 εκ. ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν σήμερα, Τρίτη.
- Οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης συνολικού ύψους 37 εκ. ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν αύριο, Τετάρτη.
- Οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης συνολικού ύψους 248 εκ. ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν μεθαύριο, Πέμπτη.
- Οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του μέτρου 21 συνολικού ύψους 126 εκ. ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν επίσης την Πέμπτη.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη διάταξη που φέρνει το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης με την οποία καθίστανται αφορολόγητες και ακατάσχετες οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες λόγω Covid-19, προκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει την ευαισθησία του στους αγρότες. «Είμαι βέβαιος ότι θα πάμε όλοι μαζί σε αυτή τη ρύθμιση, μαζί με εσάς που αγαπάτε και κόπτεστε για τους αγρότες» σχολίασε ο κ. Βορίδης.
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, με αυτή τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να παίρνουν τα μέτρα ενίσχυσης χωρίς να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Πρόσθεσε δε ότι «ο στόχος της ενίσχυσης είναι η παραγωγική στήριξη. Αυτή την ενίσχυση τη δίνουμε για να μπορέσουν οι παραγωγοί μας να αντισταθμίσουν τις ζημίες που έχουν από τα περιοριστικά μέτρα που παίρνουμε για τον κορωνοϊό».