Να παρέμβει ο Αλ. Καχριμάνης στο ΣτΕ κατά της δήμευσης περιουσιών!

on .

DASIKOS XARTHS
• Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του κύρους της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με την οποία καταργείται η δέσμευση περιουσιών τις οποίες οι δασικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν «δασικές», ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον «Πρωινό Λόγο» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Κοτσώνης στον κ. Καχριμάνη εστάλη επιστολή με την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος προκειμένου να προχωρήσει στην παρέμβασή του.
Ο Πρόεδρος επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την εφημερίδα μας «που είχε την ευαισθησία να προσέξει την αγωνιώδη έκκλησή μας για την ανάδειξη του προβλήματός μας, την οποία πρόβαλλε με πρωτοσέλιδη δημοσίευση, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του “Πρωινού Λόγου” για τα προβλήματα του τόπου και για τη μεγάλη μερίδα των κτηνοτρόφων». 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρεται περιληπτικά στο περιεχόμενο της επιστολής προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την κτηνοτροφία η εμμονή των δασικών υπηρεσιών να χαρακτηρίζονται «δασικές εκτάσεις», οι εκτάσεις τις οποίες το Κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση από τη Δασική, όπως καθώς και όσες άλλες εκτάσεις, που με διάφορους τρόπους το κράτος έχει επίσης αναγνωρίσει ως μη δασικές.

Τι αναφέρει η Ένωση
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Δ. Κοτσώνης στην επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, «η Ένωση επικαλείται την ανάγκη να υπάρξει πλήθος αντίστοιχων παρεμβάσεων, εστί ώστε οι Δικαστές να αντιληφθούν, ότι το ζήτημα αφορά τεράστια κατηγορία πολιτών και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σύνολο των Κτηνοτρόφων της Ελλάδας και να αντιληφθεί επίσης τους σκοπούς αυτών των αιτήσεων και το έωλο των επιχειρημάτων τους, καθώς και την πραγματικότητα στην οποία έχει οδηγήθηκε η Χώρα, τόσο από τις υπερβολές των Δασολόγων-Δασαρχών, που έχουν με τις ενέργειες τους χαρακτηρίσει το 73% της Ελλάδας σε Δάσος, δημεύοντας τις περιουσίες μας, αλλά καταστρέφοντας και την Εθνική Οικονομία, αφού λόγω και του 24,0% που καταλαμβάνουν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις, απαγορεύεται, λαμβανομένης υπ' όψιν και του 2,5% που καταλαμβάνουν οι πόλεις και οι οικισμοί, η κατασκευή και της μικρότερης Επένδυσης, που απεγνωσμένα χρειάζεται η χώρα (χαρακτηρισμός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο πρόσφατο οικονομικό συνέδριο) για να ορθοποδήσει οικονομικά. Ενέργεια που επίσης θα αποδείξει και το εωλο των αιτιάσεων και των ισχυρισμών όσων οικολογικών οργανώσεων αντιτίθενται και έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας».