Πάνω από 61.000 δανειολήπτες έχουν υποβάλει οριστική αίτηση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

on .

daneia

Eντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή.
Το ποσό που θα μοιραστούν οι επιχειρήσεις θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ ενώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον REAL FM, η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή θα είναι στοχευμένη για να καλύψει και τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς θα ληφθεί υπόψη και ο τζίρος των επιχειρήσεων για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου.
Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκουρας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνονται:
- H καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
- H έναρξη καταβολής της επιδότησης της δόσης του δανείου μέσω του μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» με τις πρώτες καταβολές να προγραμματίζονται για το τέλος Οκτωβρίου. Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 61.000 οριστικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
- H στήριξη των εργαζομένων μέσω της επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων όπως την παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» έως το τέλος του έτους αλλά και των αναστολών των συμβάσεων εργασία σε συνδυασμό με νέα μέτρα όπως η επιδοτούμενη κατάρτιση κυρίως των εποχικών υπαλλήλων και παράταση των επιδομάτων εργασίας.
-H αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» ενοικίων.