Τα προβλήματα των φοροτεχνικών άκουσε ο Δ/ντής της Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων

on .

KOMPIOYTER XRHMATA

• Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών και φοροτεχνικών τέθηκαν από το Δ.Σ. της τοπικής Ένωσης σε συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων κ. Φιλάρετο Οικονόμου και η οποία πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπ. Μπέκας, η Αντιπρόεδρος Β. Παππά, ο Γραμματέας Αναστ. Κατσουλίδης, ο Ταμίας Κων. Σιόρεντας και το μέλος Παντ. Ζαρβαλιάς).
Το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών, αφού καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση σε υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και κάθε μορφής βία, εξήγησε την δυσχερέστατη κατάσταση που έχει περιέλθει το επάγγελμα του λογιστή, που είναι -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- «επιταγμένος από το κράτος, μέσα σε ένα λαβύρινθο πλατφορμών, ανάμεσα σε κλοιό προθεσμιών και χωρίς δικαίωμα στο λάθος. Ένα λάθος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή ανάμεσα σε 668 αποφάσεις στην covid διάρκεια, 587 αποφάσεις που αφορούν θέματα για ασφαλιστικό-ΦΠΑ-φορολογικά και φορολογίας εισοδήματος. Πλέον των 100 δελτίων τύπου από διάφορα υπουργεία, 12 ανακοινώσεις από το ΕΡΓΑΝΗ με διευκρινίσεις και παρατάσεις υποβολών για Ιούνιο και Ιούλιο. Έρχονται 8 νέα νομοσχέδια και έχουν ήδη ψηφισθεί 32 νόμοι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Είχαμε 263 υποχρεώσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο με μέσο όρο 2 για κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένου και τα Σαββατοκύριακα (πηγή Taxheaven,άρθρο του Κου Νιφορόπουλου), αναδεικνύοντας την Πολυνομία, τις δυσνόητες εγκυκλίους και αποφάσεις, των μη συντονισμό των υπουργείων που όλα αυτά μαζί κάνουν την δουλειά μας πολύ δύσκολη».
Παράλληλα η Ένωση ζητά οι λογιστές, να εισέρχονται στις Δ.Ο.Υ. με το δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή-Φοροτεχνικού του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Είναι ένας άμεσος τρόπος να αντιμετωπιστούν και τα παράνομα λογιστικά «γραφεία»», αναφέρει.