Ο Αγροτικός Συν/σμός «ΠΙΝΔΟΣ» στην κορυφή της πτηνοτροφίας!

on .

PINDOS ERGOSTASIO

• Την ηγετική θέση στην ελληνική πτηνοτροφία εξακολουθεί να κατέχει ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», καθώς και το 2019 αποδείχθηκε μια εξαιρετική χρονιά!
Τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης χρονιάς ήταν: αύξηση του τζίρου, ενίσχυση των θέσεων εργασίας και άνοδος της εξαγωγικής του δραστηριότητας (κατά 23,17%).

Το επενδυτικό πρόγραμμα
Το 2019 αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό στην μακρά ιστορία της ΠΙΝΔΟΥ μιας και έγινε η έναρξη υλοποίησης του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 25 εκατ. ευρώ, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2022 και περιλαμβάνει:
- Νέα μονάδα έτοιμων ψημένων κρεατοσκευασμάτων και παραγωγή νέων προϊόντων από κρέας κοτόπουλου
- Νέα μονάδα παραγωγής ζωοτροφών για όρνιθες αναπαραγωγής
-Επέκταση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμός του πτηνοσφαγείου
- Επέκταση δυναμικότητας μονάδας αξιοποίησης πτηνοτροφικών αποβλήτων
- Εκσυγχρονισμός κέντρων διανομής
-Ανανέωση μεταφορικού στόλου.

Πλούσιος απολογισμός
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το 2019 κατά 8,15% και ανήλθε σε 270.110 χιλ. ευρώ έναντι 250.074 χιλ. ευρώ κατά την χρήση 2018, ενώ σύμφωνα με τον απολογισμό του Συνεταιρισμού σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της παραγωγής.
Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή νεοσσών αυξήθηκε κατά 2,7%. Αύξηση σημειώθηκε και στην παραγωγή φυραμάτων κατά 5,8%, ενώ η παραγωγή κοτόπουλων, ενισχύθηκε κατά 10,4%. Οι πωλήσεις κρέατος κοτόπουλου το 2019 αυξήθηκαν κατά 9,62%. Το 80% των προϊόντων της ΠΙΝΔΟΣ διακινούνται μέσα από τα 18 κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα. Η παραγωγή οργανουχουμικού λιπάσματος και αδρανοποιημένων ζωικών προϊόντων είναι αυξημένη κατά 6%, συγκριτικά με την παρελθούσα χρήση. Το μερίδιο αγοράς βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ενισχυμένο συγκριτικά με το έτος 2018.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIDTA) κινήθηκαν επίσης ανοδικά και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 9.530 χιλ. ευρώ σε σχέση με 9.137 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Συνεταιρισμού στην ενδυνάμωση της απασχόλησης, αφού ο αριθμός των εργαζομένων για το 2019 ανήλθε σε 1.230 έναντι 1.132 εργαζομένων το 2018. Συνολικά κατά την τελευταία τριετία ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ έχει δημιουργήσει περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.

Δήλωση Α. Δημητρίου
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» κ. Ανδρέας Δημητρίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, σε δήλωσή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: «είμαστε πολύ περήφανοι για τον δρόμο που έχουμε διανύσει και για τις κορυφές που έχουμε κατακτήσει μέσα στην πολύχρονη ιστορία μας. Τα νέα μας οικονομικά αποτελέσματα είναι η καλύτερη αποτύπωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης των ανθρώπων του συνεταιρισμού, οι οποίοι σε καθημερινό επίπεδο εργάζονται με μεράκι και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες και τους καταναλωτές. Δέσμευσή μας είναι η αδιαπραγμάτευτη στήριξη της οικονομικής ζωής της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Ηπείρου, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, πάντοτε με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών, που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και το τραπέζι τους για τα προϊόντα της ΠΙΝΔΟΣ».

Web Baner Antigoni