Περισσότερους πόρους ζητούν οι Ευρωπαίοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας

on .

lefta

• Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών (56%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. χρειάζεται επιπλέον οικονομικά μέσα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό εκτοξεύεται στο 79%, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία και ακολουθούν οικονομική ανάκαμψη και κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, σχεδόν επτά στους δέκα συμμετέχοντες (68%) επιθυμούν η Ένωση να έχει δυναμικότερο ρόλο στην καταπολέμηση αυτής της κρίσης. Πάνω από τους μισούς (56%) πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι για την ΕΕ και ότι τα μέσα αυτά πρέπει να στοχεύουν πρωτίστως στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους τομείς της υγείας και της οικονομίας.
Εξίσου υψηλό (53%) είναι και το ποσοστό των πολιτών που εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι με την αλληλεγγύη που επέδειξαν τα κράτη μέλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αν και πλέον έχει αυξηθεί (σε σύγκριση με τον Απρίλιο) ο αριθμός εκείνων που έχουν θετικότερη άποψη κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες (76%) έχουν ακούσει για τα προτεινόμενα μέτρα της ΕΕ με στόχο την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, με τους Έλληνες να δηλώνουν από τους καλύτερα ενημερωμένους Ευρωπαίους, σε ποσοστό 86%.