Η ρύθμιση για τις μικροχρηματοδοτήσεις θα βοηθήσει τους μικρούς επιχειρηματίες

on .

LEFTA TAMEIO

• «Η Κυβέρνηση έδειξε μέχρι σήμερα ότι αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού με μεγάλη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Υλοποιεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας, με βασικούς άξονες την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για την οποία έχει ενεργοποιήσει ένα πλήθος εργαλείων».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών περί μικροχρηματοδοτήσεων (δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως 25.000 ευρώ) για το οποίο ανέφερε ότι έρχεται για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στις μικρές επιχειρήσεις.
Συμπερασματικά, κατά τον Στ. Καλογιάννη η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, ότι στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ώστε να τονωθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητά τους και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους στην αντιμετώπιση δύο εύλογων θεμάτων που είχε θέσει στην Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα:
4 Λύνεται ένα ζήτημα που αφορά τους πιστωτικούς συνεταιρισμούς και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
4 Λύνεται ένα θέμα που αφορά τον κλάδο της οικοδομής: Με υπουργική τροπολογία που έχει ήδη κατατεθεί, παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, η δυνατότητα του υποκείμενου σε φόρο κατασκευαστή οικοδομών, να επιλέξει την υπαγωγή στο καθεστώς αναστολής του φόρου, προκειμένου η παράδοση των ιδιοκτησιών να μην επιβαρύνεται με ΦΠΑ.