Δωρεάν ποιοτικές e-εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέσα από την «Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών»

on .

akadhmia politwn

Να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τις ψηφιακές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη και τις υπηρεσίες της Ψηφιακής Ελλάδας ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην χθεσινή παρουσίαση της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών που έχει τεθεί σε λειτουργία με απόλυτη επιτυχία από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πρώτιστο μέλημα είναι να μην μείνει κανείς πίσω στην ψηφιακή εποχή. «Ένα σχέδιο το οποίο είχαμε συζητήσει εδώ και αρκετό καιρό παίρνει σάρκα και οστά. Δεν μιλάμε για τίποτα άλλο παρά για τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να έχει δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με έμφαση πως η μαγική λέξη εδώ είναι: «ποιότητα». «Από τη στιγμή που παρέχουμε ως κράτος προγράμματα εκπαιδευτικά, αυτά πρέπει να είναι πιστοποιημένα, αναγνωρισμένα και να γνωρίζει ο πολίτης ο οποίος θα μπει στον κόπο να περάσει από αυτήν τη διαδικασία ότι θα έχει ουσιαστική προστιθέμενη αξία», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, υπογράμμισε πως «η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι μία από τις διαστάσεις στις οποίες αξιολογείται η χώρα μας σε όλους τους διεθνείς δείκτες για τα ψηφιακά». Όπως τόνισε, «είναι οι ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, όπου εκεί είχαμε την πρωτοβουλία του gov.gr, είναι οι υποδομές μας, οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αλλά ένας πολύ βασικός πυλώνας είναι τα skills, είναι οι ψηφιακές δεξιότητες».
Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέλυσε πώς μέσα από συντονισμένες ενέργειες υλοποιήθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία προς όφελος των πολιτών συμπληρώνοντας ότι η φιλοσοφία είναι η ίδια με το gov.gr.
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρ. Ζαριφόπουλος επανέλαβε πως αποτελεί κεντρικό στόχο να μην μείνει κανείς πίσω στη νέα ψηφιακή εποχή και όλοι οι πολίτες να καταφέρουν να ενισχυθούν με ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να αξιοποιήσουν όλα τα ψηφιακά εργαλεία που προσφέρονται.
Η νέα έκδοση της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών συγκεντρώνει 214 εκπαιδευτικά προγράμματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου, από 32 παρόχους, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης. Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται συνεχώς έτσι ώστε όλοι να μπορούν να αναζητήσουν χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό που ανταποκρίνεται στο επίπεδο γνώσεων και στις ανάγκες τους. Τονίζεται δε πως αξιολογήθηκε με αυστηρά κριτήρια από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με πολίτες για την εμπειρία τους από τη χρήση της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών οι οποίοι του ανέλυσαν πώς αξιοποίησαν συγκεκριμένα μαθήματα για να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους με αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητά τους.