Διευρύνονται οι δικαιούχοι για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»

on .

EYRO KOMPIOYTERAKI XERI

• Σε διεύρυνση των δικαιούχων και παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής», που κανονικά έληγε χθες, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών.
Με σχετική απόφαση που υπεγράφη χθες από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρατείνεται η προθεσμία

εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 26, Ιουνίου και δύναται η δυνατότητα να ενταχθούν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στον 2ο κύκλο της «επιστρεπτέας προκαταβολής» μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.
Παραδείγματα νέων δικαιούχων ατομικών επιχειρήσεων χωρίς εργαζόμενους είναι τα ακόλουθα: λιανικό εμπόριο μικρών ατομικών επιχειρήσεων χωρίς εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των παντοπωλείων, καταστημάτων ψιλικών, περιπτέρων, ειδών δώρων, φαρμακείων, αρτοποιείων, ανθοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, κομμωτηρίων, και κάθε κατάστημα λιανικής που διαθέτει ταμειακή μηχανή.
Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όσοι εκμεταλλεύονται ταξί, καθώς και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κτλ.