Στον Στ. Καλογιάννη τα ζητήματα των Λογιστών-Φοροτεχνικών

on .

kalogianis forotexnikoi

• Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννη είχε χθες η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ήταν μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση πάνω στα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών και κατ΄ επέκταση των επαγγελματιών που εκπροσωπούνται από τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς.
Όσον αφορά τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου η Ένωση, μεταξύ άλλων, ζητά:
- Καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής των λογιστών-φοροτεχνικών στα πρότυπα των Συμβολαιογράφων και Εκτελωνιστών.
- Ο εξουσιοδοτημένος λογιστής μιας επιχείρησης, που εμφανίζεται στο taxisnet, να μην χρειάζεται επιπλέον εξουσιοδοτήσεις θεωρημένες από τα ΚΕΠ, για ενέργειες που αφορούν την επιχείρηση. Καθώς και των υπαλλήλων του λογιστικού γραφείου.
- Αντιμετώπιση των παράνομων λογιστικών γραφείων και υποβολές όλων των λογιστικών εντύπων ΜΟΝΟ μέσω των νόμιμων λογιστών και μόνο μέσω των προσωπικών κωδικών taxinet του λογιστή-φοροτεχνικού.
Σχετικά με θέματα που προέκυψαν εν μέσω πανδημίας η Ένωση Φοροτεχνικών ζητά, μεταξύ άλλων:
- Την επαναλειτουργία της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των επιχειρήσεων.
-Την δυνατότητα διορθώσεων στο ΠΣ Εργάνη, αιτήσεων που έγιναν από εργοδότες και εργαζόμενους, για να μην χαθούν λόγω λάθους στην υποβολή τα ευεργετήματα που δικαιούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.
- Την μη επιβολή προστίμων στις εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων και εργασιακών δηλώσεων (ΑΠΔ) που η προθεσμία ήταν εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.
- Διόρθωση του προβλήματος που επιχειρήσεις, ενώ δικαιούνταν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δεν τους κατεβλήθη, λόγω του ότι εντός Μαρτίου είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου και το σύστημα του ΠΣ Εργάνη το εκλαμβάνει ως απόλυση.