Προτάσεις για τις δηλώσεις από τους Φοροτεχνικούς Ιωαννίνων

on .

HLEKTRONIKH DHLOSH EFOREIA

• Επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευκόλυνση της περίπλοκης κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και στον τομέα της υποβολής φορολογικών δηλώσεων ζητά με επιστολή της προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα ζητάει να καταστούν εμπρόθεσμες όλες οι φορολογικές δηλώσεις έως 30 Νοεμβρίου 2020 για τα φυσικά πρόσωπα και να αλλάξει μόνο ο τρόπος πληρωμής των δόσεων. Δηλαδή, για όσες καταβληθούν έως 31 Ιουλίου να οριστούν τρεις δόσεις, έως 30 Σεπτεμβρίου δύο δόσεις, και έως 30 Νοεμβρίου να πληρώνεται εφάπαξ το ποσό της πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου. Να καταστούν επίσης εμπρόθεσμες όλες οι δηλώσεις νομικών προσώπων έως 31 Δεκεμβρίου 2020 και να αλλάξει μόνο ο τρόπος πληρωμής των δόσεων. Έως 31 Ιουλίου έξι δόσεις και να μειώνεται ο αριθμός των δόσεων για κάθε μήνα υποβολής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου που θα είναι εφάπαξ.
Όπως τονίζει η Ένωση, «με δεδομένο ότι η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε τη Μεγάλη Εβδομάδα, το έντυπο Ε3 πριν από λίγες μέρες και το έντυπο (Ν) των νομικών προσώπων την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη καθίσταται η εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων, καθώς παράλληλα έχουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και εκείνες που απορρέουν από την πανδημία. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσετε την υγειονομική ασφάλεια των λογιστών και των φορολογουμένων, καθώς η εξ αποστάσεως συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων είναι δύσκολη και σίγουρα όχι εφικτή. Ο κίνδυνος για την υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας και των πελατών μας καιροφυλακτεί, είναι ορατός και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο μας».