Τρίμηνη αναστολή δόσεων δανείων για όσους λάβουν τα 800 ευρώ

on .

DANEIA

• Αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες σε όσους δανειολήπτες δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ αποφάσισε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο λήψης μέτρων – μετά και τις σχετικές παραινέσεις του υπουργείου Οικονομικών- για τη διευκόλυνση δανειοληπτών, που τεκμηριωμένα πλήττονται λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού και των μέτρων αντιμετώπισής του.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.
Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.
Yπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Web Baner Antigoni