Προσωρινοί ανάδοχοι για έργα στο Πάρκο Κουραμπά και σε σχολεία

on .

PARKO KOYRAMPA

• Προσωρινούς αναδόχους για τα έργα ανάπλασης του Πάρκου Κουραμπά - Λακκωμάτων και την αναβάθμιση επισκευή των σχολικών συγκροτημάτων ανέδειξε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση (έγινε δια περιφοράς) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.
Παράλληλα αποφάσισε να προχωρήσει στην δημοπράτηση δύο ακόμη σημαντικών έργων. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων της και τη διαμόρφωση της εισόδου της πόλης από την Λεωφόρο Γράμμου.
Η Λεωφόρος Γράμμου
Το έργο διαμόρφωσης της Λεωφόρου Γράμμου έχει προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού άξονα που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες της πόλης ενώ, σύμφωνα με την μελέτη, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών για την κίνηση των πεζών.
Έτσι, διαμορφώνονται διαβάσεις ανά εκατό μέτρα και σε κάθε άλλη σημαντική διασταύρωση. Επιπροσθέτως αναβαθμίζονται τα πεζοδρόμια τόσο σε πλάτος όσο και σε επιφάνεια διάστρωσης, παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών για την πεζή μετακίνηση.
Η οδός Πανεπιστημίου
Το έργο της δεύτερης φάσης της οδού Πανεπιστημίου και των καθέτων της είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται να ολοκληρωθεί η βελτίωση – κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου με  εργασίες οδοποιίας από την διασταύρωση με την οδό Μπέγκα έως το τέρμα της οδού (είσοδος Πανεπιστημίου) και να γίνουν υδραυλικές εργασίες ύδρευσης αντικατάστασης του υπάρχοντος αγωγού σε όλο το μήκος της οδού. 
Θα προηγηθούν από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΙ οι υδραυλικές εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων στο αντίστοιχο τμήμα της οδού.  
Προσωρινοί ανάδοχοι
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το έργο αναβάθμισης και επισκευής σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο. Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο με προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει αποκαταστάσεις σε δεκάδες σχολεία του Δήμου και επισκευές σε συγκροτήματα που έχουν άμεση ανάγκη.
Τέλος, προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε και για το έργο ανάπλασης του Πάρκου Λακκωμάτων- Κουραμπά με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Για το τελευταίο έργο ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί και επαναπροκηρύχθηκε. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
«Υλοποιούμε βήμα - βήμα το τεχνικό μας πρόγραμμα. Ακόμη και κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας, προσπαθούμε να μην χάσουμε χρόνο και να έχουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να παραδώσουμε χρήσιμα, λειτουργικά και ολοκληρωμένα έργα στους πολίτες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.