Κατατέθηκε ο φάκελος για την συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

on .

FETA

• «Σάρκα και οστά» λαμβάνει η συγκρότηση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ύστερα από πρωτοβουλία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Έπειτα από διαβούλευση των εμπλεκόμενων μερών χθες υπεγράφη η κατάθεση σχετικού φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της συμφωνίας που υπήρξε από τις 14 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Φέτας.
Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης «με την ιστορική αυτή απόφαση τίθενται ισχυρές βάσεις για την προστασία και την προώθηση του εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, τη Φέτα».
Σημειώνεται ότι τον σχετικό φάκελο υπογράφουν από κοινού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων - ΣΕΒΓΑΠ, η Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων - Υποπροϊόντων τυριού Φέτα ΠΟΠ υπό τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ.», ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας - ΣΕΚ, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και ο Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Προβατοτρόφων Ελλάδος.