Δημοτικά τέλη με βάση το Ε9 από το 2020

on .

PARATASH E9

• Σε θέση να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9 θα είναι οι Δήμοι από το 2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

Για το μεταναστευτικό
Για το μεταναστευτικό, ο υπουργός είπε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με την αναλογική κατά το μέτρο του δυνατού κατανομή των προσφύγων στην ενδοχώρα.
Επισήμανε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη «πρέπει να πάρει το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας. Η κατάσταση είναι ως εδώ και μη παρέκει, η ελληνική κυβέρνηση κάνει όλα όσα πρέπει για να λειτουργήσει ως ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια για όλους τους Έλληνες πολίτες».