Νέα παράταση για Κτηματολόγιο ζητούν πολλοί φορείς της Ηπείρου!

on .

KTHMATOLOGIO DHLOSH

• Σε γρίφο για δυνατούς λύτες έχει αναδειχθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς η προσέλευση στα γραφεία εξακολουθεί να γίνεται με… αναιμικούς ρυθμούς, γεγονός που προβληματίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την πορεία του όλου εγχειρήματος.
Έτσι, ενώ η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στις Π.Ε. Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας κανονικά λήγει σε δυο μέρες (15 Σεπτεμβρίου), το Υπουργείο μετά και τα αιτήματα πολλών φορέων της Ηπείρου, εξετάζει και νέα παράταση, προκειμένου να δώσει μια ακόμη –διαμηνύει πως θα είναι η τελευταία– ευκαιρία για να ολοκληρώσουν οι ιδιοκτήτες την διαδικασία.
Πηγές της κτηματαγοράς αναφέρουν ότι η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο παράταση των 1-2 μηνών δεν επαρκεί και θεωρούν πως η πλέον ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να τεθεί ως τελευταία προθεσμία για όλη τη χώρα η 31η Δεκεμβρίου 2019, με την υποσημείωση ότι, πέραν της ημερομηνίας αυτής, δεν θα δοθεί καμιά άλλη παράταση στις δηλώσεις του Κτηματολογίου και από την πλευρά της πολιτείας θα ξεκινήσει η επιβολή κυρώσεων.
Αναγκαία πάντως θεωρούν την παράταση οι τοπικοί φορείς στην Ήπειρο, διαπιστώνοντας ότι πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να φέρουν σε πέρας την όλη διαδικασία.
Ήδη αναφορά στη Βουλή, ζητώντας παράταση της προθεσμίας, κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, μετά από αιτήματα των προέδρων τοπικών κοινοτήτων και πολιτών για ανυπαρξία τίτλων σε υπόχρεους δήλωσης στο Κτηματολόγιο, αλλά και μετά από επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, στην οποία αναφέρεται ότι, σε πολλές περιπτώσεις καθίσταται δυσχερής η συγκέντρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται.
Επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσε και ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, επισημαίνοντας τις ιδιαίτερες δυσχέρειες που παρουσίαζε η υποβολή των δηλώσεων ιδίως στις αγροτικές και στις δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές του νομού, αλλά και στην πόλη της Άρτας όπου λειτουργεί μόνο ένα γραφείο Κτηματολογίου.