Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Πάνω από 230.000 οι συντάξεις που εκκρεμούν

on .

BROYTSHS GIANNHS

Για διαλυτική κατάσταση στο Υπουργείο Εργασίας, έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Γιάννης Βρούτσης χθες μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησε όλα τα εκκρεμή θέματα, αλλά και τις πολιτικές που θα αναπτύξουν το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και τώρα- ότι υπάρχει μια διαλυτική κατάσταση στο Υπουργείο Εργασίας, που αφορά δεκάδες εκκρεμείς αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί, ζητήματα που αφορούν τη μηχανογράφηση του Υπουργείου, συντάξεις που δεν εκδίδονται λόγω απουσίας λογισμικού. Και φυσικά επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις που λέγαμε, μια πρώτη προσέγγιση είναι ότι περνάνε τις 230.000. Χωρίς να είμαστε ακόμα σίγουροι, διότι δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Υπουργείο, για τη χώρα, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».
Σύμφωνα με τον Υπουργό μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις είναι αυτή του ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Εργασίας, και ιδίως της ψηφιοποιημένης σύνταξης.