Νέα επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα από τους ιδιοκτήτες της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

on .

DODONH ERGOSTASIO

• Η αγορά της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» το 2012 ήταν μόνο η αρχή για το επενδυτικό σχήμα της Lime Capital Partners Ltd (LCP).
Με όχημα την Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, έκτοτε επεκτείνει την επιχειρηματική ακτίνα δράσης του στον τομέα των τροφίμων. Κύπρος, Θήβα και από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στο Κιλκίς. Κάνοντας ένα νέο άλμα και την είσοδό της σε μια άλλου τύπου παραγωγική δραστηριότητα, αυτή της παραγωγής πρωτοποριακών προϊόντων σνακ, η (LCP) απέκτησε το 44,7% των μετοχών της Unismack ABEE της οικογένειας Στρατάκη.
Πρόκειται για μια επιχειρηματική συνεργασία που μπορεί να δώσει ώθηση, μέσω ευρύτερων συνεργειών και στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων. Την προοπτική αυτή επιβεβαίωσε ο νυν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Unismack Δημήτριος Στρατάκης, ο οποίος δήλωσε πως η απόφαση της Lime Capital Partners να επενδύσει στην εταιρία του, βοηθάει στο όραμά του για να ηγηθεί στην αγορά των υγιεινών σνακ προσφέροντας καινοτομία και υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lime (ο οποίος είναι και Διευθύνων Σύμβουλος στη «ΔΩΔΩΝΗ») Tom Seepers δήλωσε ότι «εντυπωσιάστηκαν από την διοίκηση, την καινοτομία στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και τις μεγάλες δυνατότητες διεθνούς ανάπτυξης που βλέπουμε στην εταιρία», εκτίμηση που προδιαγράφει έμμεσα και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η νέα επένδυση για την Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία. Οι συνεχείς επενδύσεις των σημερινών ιδιοκτητών της «ΔΩΔΩΝΗΣ», αρχικά με το εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στην Κύπρο, όπου παράγεται χαλούμι και στη συνέχεια με την αγορά εργοστασίου στη Θήβα που παράγει βαρελίσια φέτα, αποτελούν άλλωστε οδηγό και για τις μελλοντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο της Ελεούσας. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ενώ νέα προϊόντα βγαίνουν συνεχώς στην αγορά.
Η αυστηροποίηση των ελέγχων στην αγορά γάλακτος αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την κορυφαία γαλακτοβιομηχανία στην Ελληνική αγορά, καθώς κατά γενική παραδοχή παραμένει σταθερή στις αξίες της και στην πολιτική της για προμήθεια γάλακτος κατά κύριο λόγο από τη ζώνη της Ηπείρου.

Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος
Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΦΕΤ, με τα οποία επιβάλλεται υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ήτοι τυριά, γιαούρτια, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, επιδόρπια με βάση το γάλα. Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε επίσης πως εντείνει τους ελέγχους και καλεί τις επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος, αλλά και τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση, ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν.

Ημερίδα από Γαλακτοκομική
Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ιδιοπαραγωγή τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων και για τη διάθεσή τους στον καταναλωτή, προγραμματίστηκε για τις 20 Μαΐου στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Τη διοργανώνει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.