ΤΟΛΜΗΡΑ

on .

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Γατάκια, ε γατάκια, Έλληνες! Κάθεστε κλεισμένοι στα σπίτια σας και δεν κάνετε βόλτες στην Αθήνα να συναντήσετε Έλληνες που κρατούν την κοιλιά τους από τα γέλια εξ αιτίας της ανάπτυξης που μας πλάκωσε! Το είπε προχθές ο Αλέξης στον ALPHA και λίγο έλειψε να πέσουν οι προβολείς του στούντιο από τα γέλια.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ...
Έλα να πάμε μια βόλτα στο Πολυτεχνείο για να διαπιστώσεις κι εσύ πόσο ήσυχη κι ασφαλής πόλη είναι η Αθήνα μας, προσκάλεσε τον δημοσιογράφο που γούρλωσε τα μάτια από όσα έβλεπε να του λέει κατάμουτρα ο Πρωθυπουργός! Τύφλα να έχουν ο Πετρόπουλος με τον Μπαλάφα που κι εκείνοι έπεφταν επάνω σε χαμογελαστούς ευτυχείς πολίτες από την λαοπρόβλητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΩΣ ΝΕΟΣ...ΠΑΤΤΑΚΟΣ!
Το σκηνικό της ευτυχίας για αυτή την εβδομάδα το συμπλήρωσε ο Σπίρτζης με το... μυστρί που εγκαινιάζει αβέρτα την Ιόνια Οδό! Είναι ο νέος Παττακός της εθνοσωτηρίου αριστεράς, ο οποίος είπε προχθές, με την παράδοση ενός ακόμη κομματιού της Ιόνιας ότι του χρόνου τον Αύγουστο θα φορέσει γραβάτα στον Αλέξη του! Ως τότε θα τον βάζουν στον γάιδαρο καβάλα για να γελούν ακόμη περισσότερο οι ευτυχισμένοι ιθαγενείς της Ελλάδας.

ΑΛΛΑΓΗ...ΜΥΣΤΡΙΟΥ!
Άφησε προτελευταίο το κομμάτι Πέρδικα - Αβγό ο Σπίρτζης για να ξαναέρθει με το μυστρί. Το τελευταίο κομμάτι της Ιόνιας Αβγό - Κοσμηρά θα το εγκαινιάσει τον άλλο μήνα. Για όλη μαζί την Ιόνια οδό θα δώσει το μυστρί στον Αλέξη για να το διασκεδάσει κι εκείνος με τους ιθαγενείς που θα μαζευτούν για να του χαμογελούν! Βρε, πού ζούμε;

ΟΙ ΞΟΡΚΙΣΜΟΙ...
Αυτό που τόσο βάναυσα ξόρκιζε το 2014 έρχεται τώρα να ευλογήσει ο Πρωθυπουργός φτάνοντας σε βαθμό αφάνταστα υπερβολικό για να μας πείσει πόσο καλά κάνει αυτό που οι άλλοι δεν μπόρεσαν! Για το ομόλογο ο λόγος που τόσο αγιοποιείται από τον Πρωθυπουργό των αυταπατών και των μεγάλων λαθών!

ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ!..
Βγαίνουμε στις αγορές! Γιορτάστε μαζί μας και βαράτε τις καμπάνες για το χαρμόσυνο γεγονός, μας λέει η εθνοσωτήριος Κυβέρνησή μας και εξακολουθεί να καταριέται και να ρίχνει το ανάθεμα στους Σαμαροβενιζέλους που ο ίδιος ο Τσίπρας με το παραμύθι που πούλησε στους Έλληνες δεν άφησε τότε, το 2014, να πραγματοποιήσουν αυτό που τώρα εκείνος επιδιώκει! Δηλαδή την έξοδο στις διεθνείς αγορές.

ΣΤΗΜΕΝΟ!
Είναι στημένο το παιχνίδι από Σόιμπλε και Μέρκελ, έλεγε τότε ο Αλέξης, ο οποίος κατά δική του πρόσφατη ομολογία δεν ήξερε πού πατούσε και ούτε ήξερε πώς κυβερνιέται μια χώρα. Προφανώς μέχρι τότε νόμιζε πως η χώρα κυβερνιέται με τον μπαχαλακισμό και τις καταλήψεις στα σχολεία...

Η ΔΙΑΘΕΣΗ...
Δεν είναι κακό να μη ξέρει κανείς, αρκεί να έχει διάθεση να μαθαίνει από τα λάθη του, τα οποία όμως να μην είναι τέτοια που να βάζουν μία χώρα σε περιπέτειες. Νομίζει ο Πρωθυπουργός ότι άμα εξομολογηθεί δημόσια ότι έκανε λάθη θα λυτρωθεί και θα γλυτώσει από το μακελειό που θα υποστεί όταν έλθει η ώρα.

 

Η ΣΥΓΝΩΜΗ...
«Να ζητήσει συγνώμη από τον Α. Σαμαρά ο Πρωθυπουργός για όσα του έσυρε όταν ήταν στην αντιπολίτευση για την έξοδο στις αγορές το 2014. Μάλιστα, το έκανε πολύ καλύτερα ο Σαμαράς απ’ ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός». Τα μεγάλα λόγια εκ χειλέων Γιάνη Βαρουφάκη λίγο μετά τα πανηγύρια στο Μαξίμου από την πώληση ομολόγου...

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ...
Τώρα προσπαθούν να βγάλουν τρελό τον δικό τους Υπουργό (λάθος) Οικονομίας οι «μαχητές» του Μαξίμου και να βγάλουν λάδι τον Αλέξη, ο οποίος είναι εκείνος που έκανε την καλύτερη επιλογή και την μοστράρισε τότε ως την άριστη.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...
Με επιτόκιο 4,5% πούλησε το ομόλογο η σημερινή Κυβέρνηση, που σημαίνει υψηλός δανεισμός 2½ χρόνια μετά την αριστερή με τσόντα δεξιάς κυβέρνηση. Το 4,6% του Σαμαρά ήταν εγκληματική πράξη και άρα έπρεπε να πέσει πάραυτα η τότε κυβέρνηση. Επομένως, αυτό είναι επιτυχία ή μία ακόμη αυταπάτη του Αλέξη μας; Τότε, το 2014, μιλούσε για «στημένη θεατρική παράσταση» και «πάρτυ τοκογλύφων», ενώ τώρα κάνουν λόγο για... Ανάσταση!

ΑΚΡΙΒΟ ΜΑΣ ΟΜΟΛΟΓΟ!
Με λίγα λόγια, για τα 4 δισ. ευρώ που μας έδωσε το ομόλογο Τσίπρα δώσαμε 100 δισ. σ’ αυτά τα 2½ χρόνια και γι’ αυτό από την ευτυχία που έπαθαν οι Έλληνες βγαίνουν χαμογελαστοί, στους δρόμους και άρχισαν τα γλεντοκόπια! Στην Κρήτη ο Πολάκης άρχισε τις κουμπουριές, παλιά αγαπημένη του συνήθεια...

ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ...
Να δείτε την ευτυχία και τα χαμόγελα που έχουν πλακώσει τους Ηπειρώτες από την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Να εύχεται κανείς να μη βρεθεί σε κατάσταση ανημπόριας και χρειαστεί να νοσηλευτεί στο σύστημα υγείας Πολάκη! Την έχει... βάψει γενικώς. Τα αποκαλυπτήρια έρχονται από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η οποία περιγράφει τις τραγελαφικές και τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν σ’ αυτά.

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ...
Όχι πως δεν ξέραμε τι συμβαίνει στα Νοσοκομεία μας, αλλά αυτό έρχονται να το επιβεβαιώσουν οι πιο αρμόδιοι άνθρωποι, οι οποίοι καθημερινά αντικρύζουν ή είναι υποχρεωμένοι να ζουν την τραγωδία του ΕΣΥ. Ένα άλλο σύστημα μιας άλλης χώρας τριτοκοσμικής είναι τα Νοσοκομεία που περιγράφουν οι γιατροί. Το ΕΣΥ που γνωρίζαμε παλιά ξεχάστε το, μας λένε και αραδιάζουν ένα σωρό ελλείψεις και παραλείψεις που αρχίζουν από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και καταλήγουν στις βελόνες!

ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ!..
Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες και οι Ηπειρώτες ειδικότερα είναι να σταυροκοπιούνται νύχτα - μέρα να τους έχει ο Θεός καλά και να μη χρειαστεί να πάνε στα Νοσοκομεία του Πολάκη, ο οποίος ξενυχτάει βρίζοντας τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ...
Ανακατατάξεις, μαθαίνω, ότι θα γίνουν στα σχήματα που θα δημιουργηθούν εν όψει των επερχόμενων εκλογών στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ό,τι «έπαιζε» μέχρι σήμερα ορισμένοι νέοι ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να το αλλάξουν για να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων κι απ’ ότι μαθαίνω, κάτι ανάλογο θα γίνει και στα υπόλοιπα Επιμελητήρια Ηπείρου. Εδώ θα είμαστε να δούμε αν οι σκέψεις θα μετουσιωθούν σε πράξεις...

ΤΟ ΚΟΝΕ...
Έφυγε η Θάνου από το χώρο της δικαιοσύνης και πήρε βαθειά ανάσα ο χώρος. Μάλιστα, θέλησε να κάνει κονέ με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως σύμβουλος πρωθυπουργού, κάτι που δεν της έκατσε και πολύ καλά! Άλλωστε, ό,τι είχαν να πουν τα είπαν τα χρόνια της συνυπηρέτησης. Τι το κουράζει η «κυρα-Βασιλική»;

 

ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ!..
Κεραυνός εν αιθρία η προσφυγή του τερματοφύλακα Πασχαλάκη προς την Διοίκηση του ΠΑΣ για 2.360 ευρώ! Δυστυχώς, τόσο αυτοκοστολογήθηκε ο συγκεκριμένος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν σταμάτησε μόνο στα λίγα ευρώ που τον χώριζαν από την ομάδα που τον έκανε μάγκα, το πήγε και παραπέρα! Ζήτησε τον αποκλεισμό της ομάδας από κάθε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, προφανώς για να μην τη βρει μπροστά του αγωνιστικά!

ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ...
Αυτό είναι το ένα κακό κομμάτι με τον Πασχαλάκη στο ΠΑΣ Γιάννινα. Το άλλο ύποπτο κομμάτι είναι ο λόγος που έφτασε σ’ αυτό το σημείο ο παίκτης, μάλιστα σε μία φάση που η ομάδα προσπαθεί να συνταχθεί. Από το τέλος της προηγούμενης σαιζόν άρχισαν να βαράνε κάποια όργανα στην ομάδα που μία αναταραχή την έφεραν. Η υπόθεση Πετράκη πάντως κράτησε αρκετό καιρό και είχε αίσιο τέλος.

ΟΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ...
Κάποια στιγμή προέκυψε και θέμα Νιαρχάκου και έπαιζε αρκετές μέρες η παραμονή στο πόστο του. Κι εκείνου είχε αίσιο τέλος η «περιπέτεια», η οποία όμως συνοδεύτηκε από πολλές μουρμούρες που έφταναν από δω ως τη Θεσσαλονίκη και γύριζαν πάλι πίσω. Χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, λένε και στο χωριό μου...

ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΛΑΛΗΣΑ!
Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα εκτός από την χρηστή διοίκηση του Χριστοβασίλη, βάσει της οποίας έφτασε στην Ευρώπη φημίζεται και για την ηρεμία στα αποδυτήρια, κάτι που τελευταία δεν πολυφαίνεται. Η «έκρηξη» Πασχαλάκη έχει αιτίες κι αφορμές κι αυτό ας το δει ο Χριστοβασίλης που είναι εκείνος που πληρώνει και τους μισθούς και τη «νύφη» τελικά. Είπα κι ελάλησα κι αμαρτίαν ουκ έχω...


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.