Τρία οχήματα 4x4, δυο drones και θερμική κάμερα για την πρόληψη των πυρκαγιών

on .

APOKENTROMENH AMYRAS LIAPHS

Τρία οχήματα 4x4 για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε δύσβατα σημεία του δασικού οδικού δικτύου, δύο drones (τετρακόπτερα) για την επιτήρηση περιστατικών δασικών πυρκαγιών, μια θερμική κάμερα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αιχμής, παραχωρεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας στις Δασικές Υπηρεσίες και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν χθες το πρωί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Δρ Σεραφείμ Λιάπης, και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στη λειτουργία, τον πρωτοβάθμιο έλεγχο του ασύρματου δικτύου πρόληψης πυρκαγιών, την τροποποίηση του δικτύου πρόληψης πυρκαγιών και την παραχώρηση ηλεκτρονικού και σχετικού συνοδευτικού εξοπλισμού υποστήριξης και προστασίας, που θα αποκτηθεί κατά την υλοποίηση του έργου «SOLVE - Πρόληψη και αντιμετώπιση σύνθετων διασυνοριακών πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών». 

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι το βάρος πέφτει στην πρόληψη και έκανε λόγο για άριστη και παραγωγική συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.