Από την κίνηση των υποψηφίων στις εκλογές

on .

EKLOGES KALPH XERI

- Με τα στελέχη του προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για τη μέχρι σήμερα λειτουργία της παρούσας διοίκησης, την οποία και ο ίδιος στήριξε και στηρίζει ως μέλος του ΤΕΕ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΗ για τις ενέργειές της απέναντι στην οργανωμένη πολιτεία, όσον αφορά την παρακολούθηση της υλοποίησης του μεγάλου έργου του οδικού άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακαβιά, αλλά και το υπό θεσμοθέτηση νέο πλαίσιο προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας, μέσα από το Προεδρικό Διάταγμα που θα προκύψει από τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες των περιοχών Natura 2000 της Ηπείρου. 

- Σήμερα Τρίτη και ώρα 8 μ.μ. ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ι. Τσίμαρης θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα δεξιώσεων «Καρβούνης» στην Ελεούσα ανοιχτή συνάντηση – πολιτική συζήτηση. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Ζίτσας.

Ο υποψήφιος βουλευτής στο πλαίσιο των επαφών του με πολίτες είχε τη δυνατότητα τις προηγούμενες ημέρες να περιοδεύσει στο Ανατολικό Ζαγόρι αλλά και σε χωριά των Τζουμέρκων. 

- Κοντά στη νέα γενιά βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας σε μια συνάντηση με έντονο πολιτικό περιεχόμενο. Απέναντι στη λογική «όλοι ίδιοι είναι» την οποία υιοθετούν μαζικά οι νέοι μας σήμερα, ο κ. Μανταλόβας τόνισε ότι «η στάση αυτή ευνοεί όσους επενδύουν στην ακινησία, την αδράνεια, τη στασιμότητα και την μοιρολατρία, ακριβώς επειδή επιθυμούν να μείνουν άθικτα κατεστημένα, αντιλήψεις και πρακτικές νομής της εξουσίας, λεηλασίας των πόρων του ελληνικού λαού και αδιαφανούς πελατειακής διαχείρισης».

- Περιοδεία σε χωριά των Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για τα ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές τους. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η κ. Τζούφη παρουσίασε τις κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, μίλησε για ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα που θα δώσουν κίνητρα στις νέες και τους νέους για να παραμείνουν στον τόπο τους. 

- Τον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου, όπου συζήτησε με εργαζόμενους, το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων και με διευθυντές τμημάτων. Όπως σημείωσε, «το κοινωνικό κράτος είναι το πρώτο θύμα που βάλλεται συνεχώς  από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κινδυνεύει με διάλυση...»

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Οργάνωση Μελών Πωγωνίου πραγματοποίησαν την Κυριακή ανοιχτή εκδήλωση στον Παρακάλαμο, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος και οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού. 

- Σύσκεψη με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκο Έξαρχο πραγματοποιήθηκε στην Πρωτόπαπα, με κατοίκους του χωριού. Περιοδείες πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, σε Κόνιτσα και Πωγώνι, με επικεφαλής τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας,  ανθυποπυραγός ε.α Κώστα Γιαννάκο. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου σε Καλπάκι και Παρακάλαμο, τις υπηρεσίες του Δήμου Κόνιτσας, το Δασαρχείο και την Βιβλιοθήκη στην Κόνιτσα, το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και χωριά του Δήμου Πωγωνίου. 

-Αντιδημοκρατική τακτική χρεώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στην ΕΡΤ για το γεγονός ότι, όπως ενημερώθηκε, η ΕΡΑ Ιωαννίνων έχει πάρει εντολή άνωθεν να διαθέσει χρόνο μόνο στα κοινοβουλευτικά κόμματα. «Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίστηκαν, μαζί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων, για να μείνει δημόσια και ελεύθερη η ραδιοτηλεόραση...», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.