Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα κοσμήσει ο Πύρρος Δήμας

on .

MHTSOTAKHS DHMAS PYRROS

• Μπορεί ακόμη να μας χωρίζει σχεδόν ένας χρόνος από τις Ευρωεκλογές του 2024 - και αφού θα έχουν προηγηθεί οι κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου και οι Αυτοδιοικητικές τον Οκτώβριο – ωστόσο ανοιχτός παραμένει ακόμη ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών, εάν δηλαδή θα καταργηθεί ο σταυρός και θα επανέλθει η λίστα. Πρόκειται για μια συζήτηση που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα ο Κ. Μητσοτάκης και θα εξεταστεί από τη νέα Κυβέρνηση. 

Όπως και να ‘χει πάντως, με λίστα ή σταυρό, τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένα όνομα που ακούγεται έντονα για το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο είναι αυτό του Βορειοηπειρώτη Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, που ως γνωστόν έχει διατελέσει βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φήμες για συνεργασία με τη Ν.Δ. είχαν… φουντώσει μετά από την κοινή του εμφάνιση με τον Κ. Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως ο ίδιος ο Πύρρος Δήμας είχε πει τότε, εμφανώς συγκινημένος για την ιστορική αυτή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού: «Είναι ιστορική μέρα για τη Χειμάρρα και για όλους εμάς τους Χειμαρριώτες. Ευχαριστούμε Πρωθυπουργέ για την επίσκεψη. Δεν θα το έχανα με τίποτα, θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Αν και οι φήμες ήθελαν τον Πύρρο Δήμα στο Επικρατείας της Ν.Δ., κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όμως όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου στη σκέψη του πρωθυπουργού είναι η συμμετοχή του Πύρρου Δήμα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., «ο οποίος πέραν του συναισθηματικού παράγοντα, συμβολίζει και την πάγια τακτική περί ανοίγματος στο κέντρο και την κεντροαριστερά». Την ίδια στιγμή όμως συμβολίζει και το άνοιγμα προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό…