Από την Κόνιτσα θα καταθέσει την πολιτική του πρόταση ο Κ. Γάτσιος

on .

GATSIOS

Την πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων θα αναπτύξει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Κώστας Γάτσιος σε πολιτική εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Σάββατο  στις 12.30 το μεσημέρι, στην Κόνιτσα (Ξενοδοχείο «Γεφύρι»). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η επιλογή της Κόνιτσας έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς στοιχείο της πρότασης του Κ. Γάτσιου είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας, με άμεσο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού. 

Όπως ανέφερε ο Κ. Γάτσιος στις συναντήσεις του με τους κατοίκους, πέραν των παρεμβάσεων που πρέπει να υπάρξουν για την ανάπτυξη συνολικά του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, απαιτούνται και στοχευμένα μέτρα για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, καθώς όλες οι περιοχές έχουν τις προϋποθέσεις να αναπτυχθούν και τουριστικά, αλλά και να αναπτύξουν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι η βελτίωση των υποδομών και η παροχή κινήτρων για τη συγκράτηση του πληθυσμού και την επιστροφή των νέων στα χωριά.

Εκτός από τα χωριά της Λάκκας Σουλίου, ο Κ. Γάτσιος, τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε μαζί με τους συνυποψηφίους του σε εκδηλώσεις σε Μουσιωτίτσα και Τσεπέλοβο, ενώ συνέχισε τις επισκέψεις του σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου και σε χωριά της κοιλάδας του Καλαμά. Την Πρωτομαγιά επισκέφθηκε το Νησί.