Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου η αύξηση του ποιοτικού τουρισμού όλο το χρόνο

on .

KAXRIMANHS FRAGKAKHS EOT 6 2 23

• Ο στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου για ποιοτικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά χθες, με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή μας του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και συζήτησαν για έργα υποδομής, καθώς και για το «άνοιγμα» νέων αεροπορικών γραμμών προς και από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Σε δήλωσή του ο κ. Φραγκάκης έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας και των επαγγελματιών, όσον αφορά τη δυνατότητα ανοίγματος απευθείας γραμμών με τη Γερμανία, αλλά και τη δυνατότητα σύνδεσης με το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη γραμμή Γιάννενα - Τελ Αβίβ.

Έχει προοπτικές…

Κατά τον Γενικό Γραμματέα η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια και λόγω των έργων που γίνονται από την Περιφέρεια και το κεντρικό Κράτος, έχει αλλάξει πίστα όσον αφορά τον τουρισμό της! 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχει μια αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη αρκετά σημαντική ανά επίσκεψη, έχει μια αύξηση στον ποιοτικό τουρισμό, ο οποίος έρχεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και φυσικά έχει προοπτικές για το άμεσο μέλλον».

 Ο Αλ. Καχριμάνης 

Από την πλευρά του ο Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τον κ. Φραγκάκη για  την επίσκεψή του, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που έχουν. «Η περιοχή μας πάει πολύ καλά και στον ποιοτικό  τουρισμό, όπως διαβάζουμε όλοι μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενημερώνοντας ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η γραμμή Γιάννενα - Τελ Αβίβ (για την οποία η Περιφέρεια συνδράμει για τη διαφήμιση της γραμμής), ως και οι αεροπορικές συνδέσεις Γερμανία – Γιάννενα και Γιάννενα – Ηράκλειο, με στόχο την προώθηση της  Ηπείρου, ως τόπο προορισμού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. «Αναφερθήκαμε και σε αδυναμίες μας, για τις οποίες ζητήσαμε τη συμπαράσταση του κ. Γενικού για να πάμε ακόμη καλύτερα», κατέληξε.