«Επίσημη πρώτη» αύριο για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ

on .

PASOK KINAL

• Ανεβάζει εκλογικούς ρυθμούς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα έπειτα από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών θα γίνει σε εκδήλωση κοπής της πίτας της Νομαρχιακής η οποία θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, ώρα 20:00 στο «Open Bar» (Δωδώνης 11) απέναντι από τα γραφεία του κόμματος. Σ’ αυτήν θα παραβρεθεί ο Πάρης Κουκουλόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό έκανε γνωστό χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλης Γαρδίκος, ο οποίος αναφερόμενος στην τοπική λίστα, σημείωσε πως «η επιτροπή ψηφοδελτίων έκανε εξαιρετική δουλειά κινούμενη στα πλαίσια των συλλογικών αποφάσεων του Κινήματος». Υπενθυμίζεται πως επτά είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα και συγκεκριμένα οι Κων/νος Γάτσιος, Δημήτρης Δημητρίου, Ανθή Λιάγκου, Θανάσης Μανταλόβας Ευαγγελία Μήτσιου, Ντίνα Μπακόλα και Γιάννης Τσίμαρης.

Ο κ. Γαρδίκος ευχήθηκε στους υποψηφίους «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ», ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι συμμετείχαν στην διαδικασία και δεν επιλέχθηκαν ή αποσύρθηκαν τελικά για προσωπικούς λόγους, «αλλά έδειξαν όλο αυτό το διάστημα την αξιοπρέπεια που τους χαρακτηρίζει και υψηλό αίσθημα ευθύνης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Σωτήρης Ζαρπαλάς

Σ’ αυτή την τελευταία κατηγορία, σε εκείνους δηλαδή που, ενώ το όνομά τους συζητούνταν για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, τελικά δεν συμπεριελήφθη, ανήκει το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο οποίος με ανακοίνωσή του έβαλε τέλος στις όποιες παραπολιτικές συζητήσεις εκπέμποντας μήνυμα ενότητας ενόψει της εκλογικής μάχης. 

Ο κ. Ζαρπαλάς ξεκαθάρισε καταρχήν ότι του προτάθηκε να κατέλθει ως υποψήφιος στον Νομό Ιωαννίνων, όμως αποφάσισε να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για μη πολιτικούς λόγους. Ευχήθηκε λοιπόν καλή επιτυχία στους υποψηφίους  τονίζοντας, μεταξύ άλλων πως «αυτή την μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι για μια καλύτερη Ελλάδα της ευημερίας, της προκοπής, της ισότητας των ευκαιριών και της αξιοπρέπειας. Η χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στα αδιέξοδα που παράγει το τοξικό δίπολο Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.». 

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρπαλά, «το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής στην Π.Ε Ιωαννίνων στελεχωμένο από άξιους υποψηφίους, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προεκλογικές δηλώσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σ’ όλη την Ήπειρο. Η υποψήφια Άρτας Χριστίνα Μαρέτη σε ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η Άρτα, η οποία λόγω της απογραφής, εμφανίζεται με μια λιγότερη φωνή στο Κοινοβούλιο, μπορεί να δώσει το μήνυμα της εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου η πιο σοβαρή πολιτική παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης». 

Η κ. Μαρέτη προσθέτει πως «σταθερός μας στόχος είναι η δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και συνθηκών όπως η κοινωνική ασφάλεια, η οικονομική σταθερότητα και η δημοκρατική συμμετοχή, προκειμένου να μην λαμβάνονται ερήμην αποφάσεις για τη ζωή μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ