Βασιλόπιτες σε χωριά του Νομού έκοψε ο Γ. Αμυράς

on .

AMYRAS

Οι εκδηλώσεις κοπής πίτας για τη νέα χρονιά αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολιτικούς που ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των εκλογών προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και αυτό κάνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Μάλιστα, ο κ. Αμυράς επέλεξε να κόψει βασιλόπιτες και να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους έξι μικρών χωριών του Νομού Ιωαννίνων συζητώντας μαζί τους και τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Εκκλησοχώρι Ζίτσας με τους 30 κατοίκους που αποτελεί και τόπο καταγωγής του, όπου βρέθηκε στο καφενείο «Χοροστάσι» και στον ξενώνα του χωριού «Το Παλαιό Σχολείο». Επίσης, ο κ. Αμυράς πήγε στην Αγία Βαρβάρα Κονίτσης, με μοναδική κάτοικο  την 93χρονη κα Μαριάνθη, παρουσία του Δημάρχου Κόνιτσας, Νίκου Εξάρχου, στα Πλαίσια, με τους 42 κατοίκους, στο καφενείο «Ο Πλάτανος», όπου έκοψε πίτα παρουσία του Αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Χάρη Λαζάνη, στη Νέα Μουσιωτίτσα, στο καφενείο «Τα τρία αδέρφια» δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων, παρουσία του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση. Τέλος, επισκέφθηκε τη Χρυσοβίτσα, όπου η πίτα κόπηκε στο καφενείο «Γιώτης Βασίλειος», παρουσία των Αντιδημάρχων, Πασχάλη Τσιρώνη και Γιάννη Μπούμπα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Τζίμα και τη Βίτσα, το χωριό των 45 κατοίκων, στο καφενείο «Ο Τζαμπούνης», παρουσία του Δημάρχου Ζαγορίου, Γιώργου Σουκουβέλου και του Προέδρου της Κοινότητας, Στάθη Βασδέκη. 

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, «όσες φορές κι αν βρεθώ στα υπέροχα μικρά χωριά του τόπου μας, θαυμάζω τη δύναμη των ανθρώπων που τα κρατούν ζωντανά. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα αυτά τα χωριά για να ξεκινήσω τη νέα χρονιά κόβοντας μαζί τους την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η Ελλάδα αλλάζει, κανείς δεν μένει πίσω».