Δύο προσφυγές στην Αποκεντρωμένη για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

on .

RIZOPOYLOS SYNENTEYKSH 28 9 22

• Δύο προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», όπως ήδη είχε προαναγγείλει, οι οποίες αφορούν τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Σπ. Ριζόπουλου, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι με τους 92 επενδυτές, καθώς και τη μη νόμιμη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, σε θέμα που σχετίζεται άμεσα με τα ιδιωτικά συμφέροντα συγγενή του εξ αίματος πρώτου βαθμού (του γιου του).

Ο κ. Ριζόπουλος σε συνέντευξη Τύπου (συμμετείχαν οι νομικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημ. Παππάς και η Βίκυ Κουφαλά), τόνισε ότι ειδικά η συμμετοχή του κ. Καχριμάνη στην Επιτροπή καθιστά την απόφαση που ελήφθη άκυρη, ενώ συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος και θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Οι οικογενειακές επενδύσεις…

Σε ό,τι αφορά την μόνιμη επωδό του Περιφερειάρχη για τις επιχειρηματικές δράσεις της οικογενείας του, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η οικογένεια Καχριμάνη δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς, ούτε με διάφορες φήμες, εξήγησε όμως μια σημαντική διαφορά: «Εφόσον για παράδειγμα επενδύουν σε ένα ξενοδοχείο μέσα στα Γιάννενα, που για την ανέγερσή του θα χρειαστεί άδειες από το Δήμο και την πολεοδομία ή την αρχαιολογία δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μας αφορά ως αντιπολίτευση. Αν όμως αποφασίσει να κάνει ένα ξενοδοχείο στους Λιγκιάδες, σε ένα οικόπεδο 50 στρεμμάτων για παράδειγμα και πρέπει να πάρει έγκριση το περιβαλλοντικό κομμάτι της επένδυσης από υπηρεσίες της Περιφέρειας, δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν επιτρέπεται η οικογένεια να επενδύει, αλλά να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Συμφωνεί ο Πρωθυπουργός;

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» για τις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί, όπως είπε, από τον Περιφερειάρχη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι απειλές στο πρόσωπό μου δεν θα πάνε πολύ μακριά, αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε ότι  θα πάμε λίγο σκληρά μέχρι τις εκλογές». 

Παράλληλα ο κ. Ριζόπουλος διερωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με την πολιτική διαχείριση του Περιφερειάρχη Ηπείρου - τον οποίο ας σημειωθεί στήριξε στις προηγούμενες εκλογές - τόσο στο θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαργαρίτι, όσο και σε αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων, της μετακίνησης υλικών από το προκάτ σε προσωπικούς του χώρους, με την παραπομπή του στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος κ.α.