Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στην Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία

on .

SYRIZA

• Την Πολιτική Προστασία της  Περιφέρειας Ηπείρου και τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής. 

Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρογιώργο συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ οι ελλείψεις σε προσωπικό και η μη ύπαρξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και διαχείριση καταστροφών και κρίσεων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. 

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου. Στη συνάντηση με τον κ. Απόστολο Βασδέκη Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, έγινε συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως η ενδυνάμωση με μόνιμο και εποχικό προσωπικό αλλά και ο εκσυγχρονισμός του μηχανικού εξοπλισμού. Ακολούθησε συνάντηση με  το προεδρείο της Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου τους κ. Βασίλη Βράστο Πρόεδρο της Ένωσης και τον Οργανωτικό Γραμματέα Βαγγέλη Γεωργόπουλο. 

Τέλος τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συναντήθηκαν με τον κ. Δημήτρη Κοντογιάννη  συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων.

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συμμετείχαν ο Σάββας Δημητριάδης συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων, ο Πέτρος Παλάσχας Αναπλ. συντονιστής, η Μερόπη Τζούφη Βουλευτής του κόμματος,  τα μέλη της Κ.Ε  Χρήστος Γρίβας, Γιάννης Στέφος και Λίλα Σουλελέ.