Οι ΟΤΑ να δώσουν προτεραιότητα στην ωρίμανση των έργων

on .

PETSAS KALOGIANNHS

• «Ανακεφαλαίωση» των χρηματοδοτήσεων που έκανε σε Δήμους του Νομού Ιωαννίνων το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, σε συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα. 

Ο βουλευτής ζήτησε να χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα οι μικροί ορεινοί Δήμοι, που αντιμετωπίζουν κατά τεκμήριο τα περισσότερα προβλήματα λόγω των γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και κλιματολογικών συνθηκών. 

Ο κ. Πέτσας βεβαίωσε τον Σταύρο Καλογιάννη ότι τα έργα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιούνται κανονικά, καθώς είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή τους. Τον ενημέρωσε, επίσης, ότι θα χρηματοδοτηθούν τις επόμενες ημέρες έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στις Περιφέρειες, ενώ το φθινόπωρο θα υπάρξει νέος κύκλος χρηματοδοτήσεων της Αυτοδιοίκησης.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πέτσα, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι «Δεδομένου ότι η ωριμότητα έργων και δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδότησή τους, είναι σημαντικό να δοθεί από τους ΟΤΑ προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα, παρά τα προβλήματα που πολλές φορές υπάρχουν, όπως η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού».